Interessant:

Apple iPad accessoires

nieuws 29 januari 2010 om 09:36

Tegelijkertijd met de introductie van de iPad afgelopen woensdagavond introduceerde Apple een serie iPad-accessoires; PortableGear geeft een overzicht.

De Apple iPad is bij lange na niet perfect: er zijn inmiddels heel wat minpunten over Apple's tablet genoemd. Enkele van deze minpunten zijn enigszins te verhelpen met de (optioneel verkrijgbare) accessoires die Apple voor de iPad op de markt brengt.

De meest opvallende accessoire is de iPad Keyboard Dock. Hiermee is de iPad om te toveren tot een netbook. Het Keyboard Dock is middels de USB Power Adapter aan te sluiten op het stopcontact of op externe accessoires, zoals de iPad Camera Connection Kit.

Apple iPad met Keyboard Dock
Apple iPad met Keyboard Dock

Met de iPad Camera Connection Kit krijg je twee mogelijkheden om foto's en video's vanaf je digitale camera naar de iPad te importeren. Met deze adapter is het allereerst mogelijk bestanden van je camera naar je iPad over te zetten met de USB-kabel van je camera. Een andere mogelijkheid is om de SD-cardreader adapter te gebruiken; je kan dan, net zoals op vrijwel alle reguliere netbooks, de SD-geheugenkaart van de camera in de iPad gebruiken. Oftewel, deze Connection Kit is een noodzakelijk kwaad - gezien het gebrek aan aansluitingspoorten op het apparaat zelf - om externe apparatuur op de iPad aan te sluiten.

iPad Camera Connection Kit
iPad Camera Connection Kit

Minder bijzondere, maar wel noodzakelijke, accessoires zijn de iPad Dock en de iPad USB Power Adapter. De batterij van de iPad laad je op in de iPad Dock. Deze echter is alleen via de iPad USB Power Adapter op het stopcontact aan te sluiten.

iPad Dock & iPad USB Power Adapter
iPad Dock & iPad USB Power Adapter

Tot slot is er nog een stijlvolle zwarte iPad-beschermhoes, waarin je je iPad veilig kan opbergen. Ook beschermt de hoes je iPad tegen krassen terwijl je er op werkt. De hoes is eveneens te gebruiken als kickstand voor als je op de iPad met meer mensen video wil kijken.

Apple iPad case
Apple iPad case

Ongetwijfeld zal Apple in de toekomst nog meer accessoires voor de iPad onthullen.

Apple