Interessant:

Aluratek ereaders in Nederland

nieuws 28 januari 2010 om 11:00

Vanaf begin deze maand zijn de Aluratek ereaders in Nederland beschikbaar; de Aluratek Libre biedt ondersteuning aan alle gangbare ebook-formaten.

Ook kopieer-beveiligde ebooks van Bol.com zijn op de Aluratek ereader te lezen. Daarnaast is het mogelijk om audio-boeken te beluisteren. De e-reader is geschikt voor Windows en MacOS X computers. De Libre maakt gebruik van een nieuwe generatie ePaper technologie met hogere refresh-rate en contrast. Hierdoor is het lezen van een ebook net zo prettig en rustig als het lezen van een regulier papieren boek.

De Aluratek Libre beschikt verder over een ingebouwde mp3-speler (waarmee je tijdens het lezen een achtergrondmuziekje kan opzetten) en een mini-USB voor gegevensoverdracht en opladen. Standaard is 128MB intern geheugen, genoeg voor meer dan 50 ebooks. Het geheugen is uit te breiden middels een SD-geheugenkaartslot. Een 2GB SD-kaart, met daarop 100 Engelstalige boeken, wordt standaard meegeleverd.

Aluratek Libre Pro
Aluratek Libre Pro

De Aluratek 5" e-reader is per direct beschikbaar in zwart en in wit met een consumentenverkoopprijs van 199 euro. Meer informatie is te vinden op www.e-readerz.nl. Begin maart komt Aluratek ook met een 8,9" mediaspeler met een ereader-functie op de markt met een verkoopprijs van rond de 200 euro. Etailer bol.com meldde begin deze maand nog blij verrast te zijn over de populariteit van ereaders in Nederland.

E-readerz