Interessant:

Apple iPad getoond

nieuws 27 januari 2010 om 19:10

In San Francisco heeft Apple vanavond de lang verwachte iPad geintroduceerd; de iPad vult de ruimte tussen smartphone en laptop op.

In het 'latest creation' event ging Steve Jobs eerst in op de succesvolle periode die het bedrijf de afgelopen jaren achter de rug heeft, onder andere dankzij de Apple iPod en de Apple iPhone (3G/3GS). Het event draaide echter om de introductie van de iPad.

Apple iPad (via Engadget)
Apple iPad (via Engadget)

Apple probeert met de iPad het gat tussen de smartphone en de laptop op te vullen. Volgens Steve Jobs is het netbook niet de favoriet voor deze positie omdat "een netbook goed is in niks".

De Apple iPad is 1,27 cm dun en nog geen kilo zwaar en heeft een 9,7" multitouch touchscreen. Bijzonder is dat de iPad draait op een eigen chipset van Apple, namelijk de Apple A4 (1 GHz). Het ingebouwde geheugen varieert tussen de 16 en de 64 GB. Wifi en bluetooth zijn standaard. 3G-ondersteuning is optioneel. Noemenswaardig is verder de extreem lange standbytijd van 10 uur.

De desktop is volledig aanpasbaar aan je eigen wens. De soepele interface lijkt erg op de interface van de Apple iPod. Om berichten of andere invoer te typen kan je gebruik maken van een virtueel QWERTY toetsenbord op het touchscreen. iTunes en de App-store zijn uiteraard bereikbaar met de iPad. Nieuw is de iBook applicatie, waarmee je ebooks kan aanschaffen voor gebruik op je iPad.

De prijs van de iPad is nog niet bekend, maar volgens de Duitse MediaMarkt gaat de iPad 900 euro kosten, wat niet bijster aantrekkelijk geprijsd is. Een complete high-end laptop waarop je kan gamen en videobewerken kost rond de 700 euro, en instappers zijn verkrijgbaar rond de 400 euro.

Gezien de hoge prijs liggen enorme verkoopaantallen niet voor de hand. Aan de andere kant, Apple is de lieveling van de (online) media, en kan sinds jaar en dag rekenen op een onevenredig grote hoeveelheid media-aandacht, waarbij de focus veelal ligt op de positieve aspecten van de Apple producten. De iPad dient daarom enkel vanwege zijn hoge prijs niet meteen uitgevlakt te worden.

Apple iPad
Apple iPad

Geruchten over de Apple iPad deden al enige tijd de ronde, al heette de iPad in het geruchtencircuit consequent de iSlate.

Engadget