Interessant:

Panasonic onthult vijf camera's, waaronder DMC-TZ10 met GPS

nieuws 26 januari 2010 om 10:10

Na op de CES 2010 al veel nieuwe camera's te hebben aangekondigd, komt Panasonic nu weer met vijf nieuwe modellen, waaronder de Panasonic DMC-TZ10 met ingebouwde GPS.

Topmodel onder de vijf nieuwe camera's is de Panasonic DMC-TZ10. Dit model in Panasonic's populaire superzoom-serie beschikt over een 14 megapixel sensor, een 12-voudige optische zoomlens en de mogelijkheid om video in HD op te nemen. Meest bijzonder is echter de ingebouwde GPS-functie. Hiermee krijgen foto's automatisch een geo-tag, zodat je altijd weet waar en wanneer je ze hebt genomen. De foto's kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan kaarten van online sociale netwerken, zodat je ze eenvoudig deelt met familie en vrienden. De GPS-functie zorgt er ook voor dat de interne klok van de camera zich automatisch aanpast aan de lokale tijd van de plaats waar je je bevindt.

Naast de DMC-TZ10 onthulde Panasonic ook de DMC-TZ8. Dit superzoom-model beschikt net als de DMC-TZ10 over een 14 megapixel sensor, een 12-voudige optische zoom en de mogelijkheid om video in HD op te nemen. In tegenstelling tot de DMC-TZ10 beschikt dit model niet over GPS.

Panasonic Lumix DMC-TZ10
Panasonic Lumix DMC-TZ10

Behlave de DMC-TZ10 en DMC-TZ8 onthulde Panasonic ook nog drie camera's in andere series. De Japanse elektronicagigant komt met de DMC-FX66 (14 megapixel, 5x optische zoom, HD-video), de DMC-ZX3 (14 megapixel, 8x optische zoom, HD-video) en de robuuste Panasonic DMC-FT2 (14 megapixel, 4,6x optische zoom, HD-video, waterproof en schokbestendig).

Panasonic Lumix DMC-FT2
Panasonic Lumix DMC-FT2

Prijzen en informatie over de beschikbaarheid van de nieuwe modellen volgen.

portablegear.nl