Interessant:

Nokia komt met gratis gesproken navigatie

nieuws 21 januari 2010 om 10:37

Nokia gaat gratis wandel- en autonavigatie aanbieden als onderdeel van de nieuwe versie van Ovi Maps; Nokia denkt hiermee zijn marktaandeel op de mobiele navigatiemarkt te verdubbelen.

Nokia's kaart- en navigatiesoftware is speciaal ontwikkeld voor mobiel gebruik. De nieuwe versie van Ovi Maps bevat auto- en wandelnavigatiefuncties zoals stembegeleiding (ook wel turn-by-turn navigatie genoemd) voor 74 landen in 46 talen, verkeersinformatie over meer dan 10 landen en gedetailleerde kaarten van meer dan 180 landen.

Volgens Nokia is het de bedoeling om met het aanbieden van gratis navigatie "snel een grote groep gebruikers te activeren aan wie het bedrijf nieuwe locatiefuncties, inhoud en diensten kan aanbieden". Nokia's uiteindelijke doel is om marktleider te worden op het vlak van mobiele kaarten, navigatie en plaatsgebonden diensten. Het aanbieden van gratis navigatie moet helpen dit doel te realiseren. Zoekgigant Google introduceerde eerder dit jaar in de Verenigde Staten met Google Maps Navigation eveneens een gratis navigatiedienst.

De nieuwe versie van Ovi Maps is te downloaden op www.nokia.com/maps. Om er gebruik van te kunnen maken moet je wel een Nokia smartphone met GPS-functionaliteit hebben. Op de Ovi Maps site staan de toestellen waarop je Ovi Maps kan gebruiken. Hieronder zijn onder meer de populaire Nokia N97 mini, Nokia X6 en Nokia E72.

Nokia