Interessant:

Sony Ericsson Vivaz uitgelekt

nieuws 21 januari 2010 om 09:55

Op internet is woensdagmiddag de Sony Ericsson Vivaz uitgelekt; een 8 megapixel Symbian touchscreen telefoon met de mogelijkheid om 720p HD-video op te nemen. [update]

De website die de Sony Ericsson Vivaz (eerder bekend als Kurara) aan het publiek toonde heeft ondertussen het artikel van de website gehaald. Foto's, specificaties en video's zijn ondertussen echter overal op internet te vinden.

Sony Ericsson Vivaz
Sony Ericsson Vivaz

De Sony Ericsson Vivaz draait op Symbian S60 en heeft dezelfde vloeiende lijnen en ronde hoeken die we al eerder bij de Sony Ericsson XPERIA X10 zagen. Meest opvallende feature is de mogelijkheid om HD video's op te nemen (720p). Deze video's kan je vervolgens mobiel direct uploaden naar Youtube. Andere foto functies zijn image stabilisatie, smile recognition en geotagging. Kortom een echte cameratelefoon.

Wanneer de Vivaz daadwerkelijk op de markt komt is nog niet bekend. Gezien de kwaliteit van de persfoto's zal het nog dit kwartaal zijn. Het ligt voor de hand dat de Sony Ericsson Vivaz aan de vooravond van het Mobile World Congress (14 februari 2010) aan de pers wordt getoond. Dat is het traditionele introductiemoment in het eerste kwartaal van Sony Ericsson.

Sony Ericsson Vivaz
Sony Ericsson Vivaz

Update (21 januari 10:12): De Sony Ericsson Vivaz (U5) is inmiddels officieel aangekondigd. Het toestel beschikt over een 8 megapixel camera en ondersteunt HD-video. De Vivaz is vanaf het eerste kwartaal van 2010 in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Moon Silver, Cosmic Black, Galaxy Blue en Venus Ruby. De adviesprijs van de Sony Ericsson Vivaz is 499 euro.

Phone Arena