Interessant:

T-Mobile stuk aantrekkelijker

nieuws 13 januari 2010 om 16:47

De nieuwe abonnementen van T-Mobile, waarbij je belminuten onbeperkt geldig blijven, blijken de moeite waard. Qua belminuten behoort T-Mobile nu bij de goedkopere aanbieders. Alleen Telfort is structureel goedkoper.

Afgelopen week introduceerde T-Mobile haar nieuwe Relax-reeks. Opvallend is de herintroductie van de onbeperkt houdbare bundel. De afgelopen jaren was de belminuut juist steeds korter houdbaar geworden bij alle providers. Van onbeperkt, naar 3 maanden tot uiteindelijk veelal een houdbaarheid van 1 maand.

Veel bellers stellen onbeperkt houdbare minuten op prijs meldt de vergelijkingssite abo-vergelijk.nl. "Op abo-vergelijk.nl en sim-only-vergelijk.nl krijgen we regelmatig vragen over onbeperkt houdbare minuten. Het blijkt toch een wens te zijn vanuit de markt", aldus Martijn van der Maas, uitgever van beide sites. "Overschat het voordeel van onbeperkt houdbare minuten echter niet. Vooral bellers met een sterk wisselend belpatroon hebben er baat bij. Constante bellers verzamelen steeds meer minuten die uiteindelijk nooit op zullen gaan. Desondanks zijn onbeperkt houdbare minuten bijzonder klantvriendelijk en alleen daarom al de moeite van het aanbieden waard, mits de prijs van de abonnementen er natuurlijk niet te veel onder lijdt."

Wat opvalt is dat de nieuwe abonnementen niet duurder zijn dan de oude abonnementen van T-Mobile. De nieuwe Relax-bundels zijn ongeveer even duur als de oude Relax-bundels. Ten opzichte van de oude Flex-bundels, waar wel onbeperkt houdbare minuten bij zaten, zijn de nieuwe Relax-bundels zelfs een stuk goedkoper.

Ten opzichte van de concurrentie steken de tarieven van T-Mobile nu erg gunstig af. De goedkoopste bundel (Relax 15) heeft een minutentarief (voor korting) van € 0,17. Bij Vodafone heeft een vergelijkbare bundel een tarief van € 0,18. Bij Hi en KPN zijn de tarieven zelfs respectievelijk € 0,19 en € 0,20. Alleen Telfort blijkt fors goedkoper met een minutentarief van € 0,10.

Bij de midrange abonnementen zijn de verschillen minder groot, maar ook daar behoort T-Mobile met haar abonnementen tot de goedkopere partijen. Voor € 35 koop je bij T-Mobile nu 330 belminuten. Bij Vodafone heb je voor dat bedrag 30 belminuten minder. Bij KPN kosten 325 belminuten € 2,75 per maand meer. Hi en Telfort (wederom) zijn echter goedkoper. Bij Hi kosten 300 belminuten € 28,95 en bij Telfort € 29,95 (voor korting).

abo-vergelijk.nl