Interessant:

Ook Dell komt met eigen tablet (annex slate-computer)

nieuws 13 januari 2010 om 10:48

Na HP en Lenovo heeft ook computerfabrikant Dell een eigen internet tablet (of slate-tablet) getoond; aan het einde van de maand zou ook Apple met een iSlate Tablet komen.

Over een Apple iSlate gaan al lange tijd geruchten; volgens de meest hardnekkige roddels zal Apple zijn internet tablet 26 januari presenteren en gaat de iSlate ongeveer 1000 dollar (rond de 700 euro) kosten.

Verschillende (computer)fabrikanten willen zich nu ook profileren in het geruchtencircus rond de Apple iSlate. De Chinese fabrikant Lenovo toonde op de CES 2010 de Lenovo IdeaPad U1 Hybrid, een netbook waarvan het display is los te koppelen en om te toveren in een tablet. HP toonde in samenwerking met Microsoft de HP Slate, een prototype slate-tablet dat nog verder ontwikkeld moet worden. LG toonde eveneens op de CES 2010 de LG GW990, een kruising tussen een smartphone, netbook en een tablet.

Dell Tablet
Dell Tablet

Dell Tablet
Dell Tablet

Na HP heeft Dell nu ook een concept internet tablet getoond. Over deze verder naamloze Dell Tablet is echter, bezijdens wat officiele persfoto's, nog niets bekend. Het enige wat duidelijk is, is dat het apparaat beschikt over een 5-inch touchscreen en een 5 megapixel camera met autofocus. Het is daarom wachten op het moment dat Dell de Tablet officieel aankondigt.

Naschrift: de Dell Streak Tablet werd in mei 2010 officieel gepresenteerd.

Engadget