Interessant:

Lenovo introduceert LePhone

nieuws 12 januari 2010 om 08:30

Het Chinese bedrijf Lenovo heeft vorige week op de CES 2010 niet alleen nieuwe netbooks getoond, maar ook de eerste eigen mobiele telefoon: de Lenovo LePhone.

De Lenovo LePhone is vooralsnog alleen bedoeld voor de Chinese markt. De LePhone is een toestel met een 3,7 inch touchscreen-display, een 1Ghz Qualcomm Snapdragon-processor, een 3 megapixel camera en ondersteuning van WiFi, 3G en aGPS. De Lenovo LePhone draait op een aangepaste versie van Android, door Lenovo "OPhone" genoemd. Geintegreerde Twitter- en Facebook-applicaties zijn standaard. Net als op de Lenovo Lenovo IdeaPad U1 Hybrid netbook lijkt het scherm van de LePhone afneembaar, maar het is niet helemaal duidelijk of dit bij alle LePhone-modellen het geval is.

Lenovo LePhone
Lenovo LePhone

Lenovo LePhone
Lenovo LePhone

Lenovo heeft vooralsnog geen plannen om de LePhone buiten China uit te brengen. Verschillende nieuwe geavanceerde Lenovo netbooks die het Chinese bedrijf tegelijkertijd met de LePhone introduceerde, komen waarschijnlijk wel naar Europa en Amerika.

Lenovo LePhone
Lenovo LePhone

Steeds meer computerfabrikanten begeven zich (weer) op de markt voor mobiele telefoons. Acer, Asus en en Dell gingen Lenovo al voor.

Cnet