Interessant:

LG GW990 tussen smartphone en netbook

nieuws 8 januari 2010 om 09:14

Smartphones en netbooks groeien steeds meer naar elkaar toe; een model dat dat bewijst is de LG GW990, die elektronicablog Engadget spotte op de CES 2010.

LG heeft met de LG ARENA en de LG GW620 natuurlijk al behoorlijke geavanceerde toestellen in huis, maar het Koreaanse bedrijf is nog bepaald geen factor van belang op de smartphonemarkt, zoals bijvoorbeeld Nokia of BlackBerry. Ook wat betreft netbooks (zoals de LG X120) is LG nog weinig gelukkig geweest.

LG heeft echter aangekondigd in 2010 een flinke stap te willen maken in het smartphonesegement. Een eerste stap hiertoe kan zijn om de grens tussen smartphone en netbook daadwerkelijk te overbruggen, en de LG GW990 zou hiertoe weleens de eerste stap kunnen zijn. De GW990 is namelijk een zogenaamde MID (Mobile Internet Device) met een 4,8-inch touchscreen, een Intel Moorestown-processor, HSDPA, WiFi, aGPS en een digitaal kompas, HD Video- en 3G gaming-mogelijkheden, een 5 megapixel camera en Intel's Moblin OS. Het apparaat zou echter ook als mobiele telefoon te gebruiken zijn (waarschijnlijk enkel via VoIP). Engadget legde de GW990 vast op de foto.

LG GW990
LG GW990

Het is nog even afwachten wanneer LG de GW990 officieel gaat aankondigen. Vorig jaar lekte overigens ook al de LG GC990 Louvre uit. Ondanks de bijna gelijkluidende toestelnummers lijkt dit echter toch een ander toestel te zijn.

Engadget