Interessant:

Motorola BACKFLIP ziet levenslicht

nieuws 7 januari 2010 om 11:40

Motorola is weer flink aan de weg aan het timmeren; met de Motorola BACKFLIP onthulde de Amerikaanse fabrikant alweer de derde geavanceerde Android-smartphone in zeer korte tijd.

De Motorola BACKFLIP is alweer de derde Android-telefoon van Motorola; eind vorig jaar onthulden de Amerikanen de eerste twee Motorola Android-smartphones: de Motorola DEXT (annex CLIQ) en de veelgeprezen Motorola MILESTONE (annex DROID). Net als de DEXT/CLIQ is op de BACKFLIP het MOTOBLUR-interface toegepast, dat als een schil om Android heen ligt.

Motorola BACKFLIP
Motorola BACKFLIP

Op het eerste gezicht lijkt de BACKFLIP ook verdacht veel op de DEXT. Cruciaal verschil is echter dat het fysieke qwerty-toetsenbord nu helemaal is uit te vouwen - zelfs zover dat het touchscreen tegen de achterkant van het toetsenbord is te vouwen (vandaar "backflip"). Voor de rest zijn de specificaties vrijwel hetzelfde als die van de DEXT/CLIQ. De Motorola BACKFLIP komt echter wel, net als de onlangs geintroduceerde Google Nexus One, met de allernieuwste versie van Android (2.1). De BACKFLIP is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en zal waarschijnlijk niet naar Europa komen.

Motorola BACKFLIP
Motorola BACKFLIP

Motorola