Interessant:

Bijzondere nieuwe line-up Lenovo netbooks

nieuws 5 januari 2010 om 10:19

Computerfabrikant Lenovo heeft in aanloop naar de CES 2010 enkele bijzondere nieuwe netbooks aangekondigd: de Lenovo IdeaPad S10-3t, de IdeaPad U1 Hybrid en de IdeaPad Skylight.

De IdeaPad S10-3t is een geheel vernieuwd model van de Lenovo IdeaPad S10. De S10-3t, die stijlvolle afgeronde hoeken heeft, beschikt over een capacitief (d.w.z. dat het scherm op warmte reageert) multi-touch touchscreen, een Intel Atom N470-processor en een 320GB harddisk. Het scherm is kantelbaar, zodat je deze mini-laptop kan omvormen tot een internet tablet.

Lenovo IdeaPad S10-3t
Lenovo IdeaPad S10-3t

Een ander bijzonder nieuw model van Lenovo is de Lenovo IdeaPad U1 Hybrid, een 11,6 inch netbook met een multi-touch screen dat je los van het toetsenbord kan halen en vervolgens gebruiken als internet tablet. Als je het scherm weer in de behuizing klikt, is het gewoon weer een mini-laptop. De hybride IdeaPad U1 beschikt in de laptopstand over een Intel CULV Core 2 Duo-processor en Windows 7 Home Premium, maar als je het apparaat als tablet gebruikt, wordt er gebruikt gemaakt van een snelle Qualcomm Snapdragon-processor en een Linux-interface.

Lenovo IdeaPad U1 Hybrid
Lenovo IdeaPad U1 Hybrid

Naast de IdeaPad S10-3t en de IdeaPad U1 Hybrid kondigde Lenovo ook nog de Lenovo Skylight aan. Deze 10,1 inch netbook wordt door Lenovo zelf een 'smartbook' genoemd, maar waarom ze dit merkwaardige model zo noemen is niet helemaal duidelijk. De Skylight beschikt in elk geval over een 1Ghz Qualcomm Snapdragon-processor, een 20GB harddisk en heeft Linux als besturingssysteem. Voor de rest de gebruikelijke netbookfunctionaliteiten als WiFi, een 10-urige accuduur en een ingebouwde 1,3 megapixel camera.

Lenovo Skylight
Lenovo Skylight

Het is nog niet bekend of Lenovo de IdeaPad S10-3t, de IdeaPad U1 Hybrid en de Lenovo Skylight in Nederland zal introduceren. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze alleen via Amerikaanse importkanalen verkrijgbaar zijn.

portablegear.nl