Interessant:

Samsung NX10: tussen compact- en spiegelreflexcamera

nieuws 4 januari 2010 om 10:10

Samsung heeft Samsung NX10 geintroduceerd; de NX10 is een geavanceerde camera met het formaat van een compactcamera en de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera.

De Samsung NX10, Samsungs eerste Micro Four Thirds camera, beschikt over een 3-inch AMOLED-display zodat je onder alle lichtomstandigheden en vanaf elke mogelijke kijkhoek het scherm goed kan aflezen. De camera heeft verder een van de snelste auto focus mogelijkheden op de markt, zodat je zelfs de meest korte momenten nog goed vastlegt. Net als de Olympus PEN E-P1 beschikt de NX10 over verwisselbare lenzen, zodat je in elke omstandigheid kan bepalen hoeveel details je wil vastleggen. Met de Smart Auto functie kan de camera gelijk de juiste instelling voor verschillende situaties vinden; het Supersonic Dust Reduction systeem zorgt ervoor dat de sensor verschoond blijft van stofdeeltjes.

De Samsung NX10 is verder voorzien van een elektronische viewfinder, een ingebouwde pop-up flitser, ISO-waarden van 100 tot 3200 en een HDMI-poort waarmee je de camera op een HD-televisie kan aansluiten. Tevens biedt de NX10 de mogelijkheid om video in HD op te nemen in het H.264 videoformaat.

Samsung NX10
Samsung NX10

"De nieuwe Samsung NX10 markeert het begin van een nieuwe generatie camera's", zegt Mr SJ Park, CEO van Samsung Digital Imaging Company, "de grote sensor en de supersnelle autofocus van de NX10 geven consumenten zowel de kwaliteit als de compactheid die zij wensen in een exceptioneel pakket".

De Samsung NX10 is vanaf april 2010 verkrijgbaar met de 18-55IS lenskit voor een verkoopadviesprijs van € 649,-.

Engadget