Interessant:

Google Nexus One kost 370 euro

nieuws 30 december 2009 om 11:03

Elektronicablog Gizmodo weet te melden dat een simlockvrije Google Nexus One, waarover al lange tijd geruchten gaan, 530 dollar gaat kosten; dat is ongeveer 370 euro.

Over de Google Nexus One gaan al lange tijd geruchten. De Nexus One zou de eerste smartphone zijn die onder de Google-vlag wordt uitgebracht. Niettemin wordt het toestel ontwikkeld door HTC, dat ook eerder al veel verschillende Android-telefoons onder de eigen naam (waarvan de HTC Hero tot nog tot de populairste is) en bij T-Mobile, op de markt bracht.

Google Nexus One
Google Nexus One

Gizmodo weet te melden dat een simlockvrije Google Nexus One in de Verenigde Staten 530 dollar gaat kosten; omgerekend is dat ongeveer 370 euro. Daarnaast zou de smartphone is de VS ook beschikbaar komen met een 2-jarig abonnement bij T-Mobile voor 180 dollar (ongeveer 125 euro).

De Google HTC Nexus One zou in elk geval beschikken over Android 2.1, een 3,5 inch touchscreen, een 5 megapixel camera en een snelle 1Ghz Snapdragon-processor. Google moet het toestel nog wel officieel aankondigen, dus deze (Amerikaanse) prijzen zijn nog niet bevestigd. Over een eventuele release (en prijsstelling) voor Nederland is nog helemaal niets duidelijk. Volgens de geruchten zou Google naast een eigen telefoon ook van plan zijn om een eigen Google Chrome OS netbook uit te brengen.

Gizmodo