Interessant:

Nokia Ovi Store in het Nederlands

nieuws 23 december 2009 om 10:30

De Nokia Ovi Store is vanaf deze week ook in het Nederlands beschikbaar; in de store kan je applicaties voor je Nokia telefoons downloaden en deze kan je per sms betalen.

De meest recente compatibele Nokia toestellen hebben een ingebouwde Ovi Store client, waarmee je na registratie rechtstreeks toegang krijgt tot de content. Daarnaast kan je via je Nokia toestel browser ook makkelijk op store.ovi.com terecht en rechtstreeks applicaties downloaden om zo je mobieltje te personaliseren. Overigens zijn ook enkele niet-Nokia telefoons compatibel met de Ovi Store.

In de Ovi Store zijn talloze gratis en betaalde applicaties, games, wallpapers, thema's, tools, web- en navigatiediensten te vinden. Naast een breed aanbod internationale applicaties zijn er ook programma's die toegespitst zijn op de Nederlandse markt.

Naast talrijke applicaties voor Symbian smartphones en Series 40 toestellen is er binnenkort ook een selectie apps beschikbaar voor het Linux Maemo softwareplatform, dat wordt gebruikt in de Nokia N900. Meer en meer ontwikkelaars maken gebruik van Qt, OpenGL en andere programmatiesoftware, zodat het aanbod op korte termijn aanzienlijk zal groeien voor Maemo apps.

"Ovi Store is nu ook beschikbaar in het Nederlands en je vindt er talloze gratis en betaalde apps voor een uitgebreid gamma Nokia toestellen. Nu kan de Nederlandse consument ook zijn apps per sms betalen, waardoor praktisch alle Nokia gebruikers in Nederland makkelijk toegang krijgen tot hun favoriete content", aldus Jukka Tiitu, Managing Director, Nokia Benelux. "Ovi Store maakt het downloaden van content en applicaties leuk en makkelijk voor de gebruiker. Bovendien worden de diverse softwareplatforms ondersteund. Of je nu op zoek bent naar een spel, het laatste nieuws wilt volgen, je twitter feeds wilt lezen of van je toestel een stopwatch wilt maken, de Ovi Store heeft voor iedereen wel iets van zijn gading."

portablegear.nl