Interessant:

Na belchinezen nu ook belstudenten bij FC Oss

nieuws 21 december 2009 om 08:30

Na FC Eindhoven houdt de UEFA nu ook FC Oss officieel in de gaten in verband met het wereldwijde omkoopdossier; in Oss zijn zowel belchinezen als belstudenten op de tribunes te vinden.

FC Oss (voorheen TOP Oss) is net als FC Eindhoven een noodlijdende en armlastige eerstedivisieclub. Naar verluidt zouden malafide Aziatische gokkantoren wedstrijden omkopen in verband met weddenschappen.

Zogenaamde 'belchinezen' op de tribunes van deze clubs bellen of sms'en met hun mobieltje allerlei wedstrijdinformatie door naar China. Daarnaast bevinden zich er volgens Voetbal International ook 'belstudenten' op de tribune: studenten die het doorbellen van wedstrijdgegevens naar AziŽ als een lucratief bijbaantje hebben. Aan het doorbellen is overigens niets illegaal of strafbaar, maar het is voor de UEFA en en de KNVB wel een teken om deze wedstrijden extra in de gaten te houden.

In FC Eindhoven werden al eerder belchinezen gesignaleerd en deze club wordt dan ook al officieel in de gaten gehouden door de UEFA in verband met het wereldwijde onderzoek naar gokschandalen in het voetbal. FC Oss is nu de tweede club die officieel in de gaten wordt gehouden door de UEFA. Niet verrassend, want in een reportage van de Volkskrant in november werden de belchinezen in Oss al reeds opgemerkt.

Voetbal International