Interessant:

TomTom kondigt HD Traffic 3.0 aan

nieuws 7 december 2009 om 10:13

TomTom heeft de de vernieuwde real-time verkeersinformatiedienst HD Traffic 3.0 aangekondigd; versie 3.0 zou een 40% hoger bereik van secundaire wegen hebben.

HD Traffic maakt onder andere gebruik van mobiele telefoons om zo nauwkeurig mogelijk een file in kaart te brengen, ook op secundaire wegen. Met deze nieuwe versie heeft TomTom in Nederland een 40% hoger bereik van secundaire wegen en een accuratieverbetering van 25%, aldus TomTom.

Het aantal files dat HD Traffic 3.0 kan detecteren op secundaire wegen door heel Europa is sterk verbeterd. In Frankrijk is er een toename van 75% en in het Verenigd Koninkrijk 40%. De Zwitserse gebruikers van HD Traffic hebben een verbeterd bereik van 200% op secundaire wegen. De accuraatheid van de verkeersinformatie, over het exacte punt en tijd waar de file start, is ook verbeterd op secundaire wegen. In Frankrijk en Zwitserland is dit respectievelijk 35% en 20% toegenomen. Daarnaast is ook nog de accuraatheid op de Franse snelwegen is 30% verbeterd.

"De schoonheid van HD Traffic is dat het een dynamische informatiedienst is die verschillende bronnen gebruikt om de kerninformatie te vernieuwen," zei Corinne Vigreux, Managing Director of TomTom. "Dit betekent dat hoe meer mensen er op de weg rijden, hoe beter de verkeersinformatie wordt."

De nieuwe verbeterde service is nu beschikbaar voor alle bestuurders die zich op TomTom's LIVE Services hebben geabonneerd.

portablegear.nl