Interessant:

ZiiLABS komt met TRINITY-platform

nieuws 1 december 2009 om 11:35

ZiiLABS heeft TRINITY geintroduceerd: een "smartphone-platform voor het Android- en Plaszma-besturingssysteem"; er volgt ook een TRINITY Concept Phone.

De laatste tijd worden we behoorlijk om de oren geslagen met nieuwe mobiele besturingssystemen. Nokia heeft Maemo, Intel heeft Moblin, Google heeft naast Android nu Chrome OS en Samsung komt met Bada.

ZiiLABS, onderdeel van Creative, maakt het echter het het bontst: vorig jaar werd de Creative Zii Egg getoond, een concept mediaspeler die zou moeten draaien op Android of het nieuwe, door ZiiLABS zelf ontwikkelde, Plaszma-besturingssysteem. Nu introduceert ZiiLABS dan weer TRINITY, een "compleet 3.5/4G smartphone- en development-plaform voor Android en Plaszma OS". Zii TRINITY ondersteunt hoge kwaliteit 1080p video-out en krachtige 3G graphics. Helaas blijft het op dit moment vooral bij vage kreten en is TRINITY nog niet in actie te zien.

Creative Zii Egg
Creative Zii Egg

Interessant is dan weer wel dat Hock Leow, de president van ZiiLABS, heeft gezegd dat op de Zii Summit 2009 (1-2 december in China) een Zii TRINITY 3.5 Concept Phone zal worden getoond. Dit 3,1 inch multi-touch draait op Android of Plaszma en maakt uiteraard gebruik van het TRINITY-platform. Ook de processr (de ZMS-05 StemCell Processor) in het toestel is van ZiiLABS zelf afkomstig. Verder beschikt de concept telefoon in elk geval over een krachtige mediaspeler, HDMI-poort, een 5 megapixel camera, WiFi, GPS, Bluetooth en meerdere SIM-kaartsloten.

Zii TRINITY Concept Phone & Zii ZMS-05 StemCell Processor
Zii TRINITY Concept Phone & Zii ZMS-05 StemCell Processor

De grap is nu echter dat de Zii TRINITY Phone enkel bedoeld is om het TRINITY-platform te tonen en waarschijnlijk altijd een conceptmodel zal blijven. Het is de bedoeling van ZiiLABS dat andere fabrikanten het platform in de toekomst op hun telefoons gaan toepassen (en daarbij liefst ook nog de chips van ZiiLABS gebruiken). Gezien de hoeveelheid eigen nieuwe mobiele besturingssystemen is de vraag in hoeverre dat gaat lukken.

portablegear.nl