Interessant:

Nokia X6 nadert release in Nederland

nieuws 27 november 2009 om 11:15

De full-touch Nokia X6, het vlaggenschipmodel onder de Nokia Comes With Music telefoons, nadert een release in Nederland; in andere landen is het toestel reeds leverbaar.

De Nokia X6, door Nokia zelf een 'all-you-can-hear' muziektelefoon genoemd, is een 3,2 inch full-touch toestel met 32GB opslagcapaciteit, een 5 megapixel camera met Carl Zeiss-lens, een mediaspeler, FM-radio, WiFi, HSDPA en GPS. De telefoon draait op het Symbian S60-besturingsysteem en wordt standaard geleverd met drie games (Spore, Asphalt4 en DJ Mix Tour).

Nokia X6
Nokia X6

De beschikbaarheid van de Nokia X6 beperkt zich op dit moment nog tot enkele landen, zoals Finland en Groot-BrittanniŽ. Waarschijnlijk is de full-touch muziektelefoon nog in de loop van dit jaar ook verkrijgbaar in Nederland. De Nokia X6 komt beschikbaar voor een adviesprijs rond de 535 euro. Belangrijkste is echter de Nokia X6 Comes With Music Edition. Met de Comes With Music-dienst is het mogelijk om onbeperkt muziek te downloaden tegen een vast bedrag per maand. Prettig is dat je de muziek mag houden, ook nadat je contract is afgelopen.

Voor de promotie van de X6 heeft Nokia onder meer zangeres Rihanna ingezet. De X6 heeft ook een kleiner en goedkoper broertje in de vorm van de Nokia X3. Andere populaire touchscreen-telefoons met de focus op muziek (XpressMusic en/of Comes With Music) van Nokia op dit moment zijn de Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 5230 en de Nokia 5800 XpressMusic.

Nokia