Interessant:

Acer Liquid, neoTouch en beTouch

nieuws 27 november 2009 om 09:30

De Taiwanese fabrikant Acer is een relatief nieuwe speler op de smartphone-markt; PortableGear geeft een overzicht van de Acer smartphones van dit moment.

Acer nam in maart 2008 de Taiwanese fabrikant E-TEN (bekend van de Glofiish smartphones) over voor een bedrag van bijna 200 miljoen euro. Hiermee kwam een einde aan de merknaam E-TEN voor smartphones.

Op het Mobile World Congress 2009 kondigde Acer de eerste vier (Windows Mobile 6.1) smartphones in een nieuwe Tempo-serie aan. Deze toestellen, de Acer Tempo M900, F900, X960 en DX900, kwamen feitelijk nog voort uit de stal van E-TEN of waren ge-rebrande E-TEN toestellen.

Dit jaar heeft Acer twee geheel nieuwe touch-series op de markt gebracht: de neoTouch en de beTouch-serie (bestaande uit de E100, E101 en de E200). Al deze toestellen zijn Windows Phones en draaien op Windows Mobile 6.5, zodat je de beschikking krijgt over de nieuwste Windows services. Begin volgend jaar komt Acer verder met haar eerste Android-smartphone: de Acer Liquid A1.

Acer neoTouch & Acer Liquid
Acer neoTouch & Acer Liquid

Acer probeert dus flink aan de weg te timmeren wat betreft smarpthones. De Taiwanese fabrikant heeft echter wel moeilijk in de oververzadigde smartphonemarkt en door de hevige concurrentie van gevestigde en inmiddels bekende merken als Samsung, Nokia en HTC.

portablegear.nl