Interessant:

Dell Mini 3 smartphone eindelijk officieel

nieuws 13 november 2009 om 14:46

Dell heeft eindelijk zijn eerste smartphone, de Dell Mini 3, officieel aangekondigd; dat het toestel eraan kwam was al lange tijd bekend. De Mini 3 komt voorlopig niet naar Nederland.

De Dell Mini 3 leek in augustus van dit jaar al officieel te zijn uitgebracht in China, maar toen maakte Dell op het laatste moment bekend dat het toch niet "officieel" was en slechts ging om een "concept".

Niettemin heeft Dell zijn eerste smartphone nu alsnog officieel aangekondigd. Deze entry-level smartphone, die qua design wel wat weg heeft van de Samsung Corby, komt in eerste instantie uit in China en in BraziliŰ bij de operators China Mobile en America Movil. Vooral de deal met China Mobile is een goede zet, omdat dit bedrijf meer dan 500 miljoen klanten heeft. De eerste generatie Mini 3 smartphones (in de toekomst volgen er meer) draait op Android.

Dell Mini 3
Dell Mini 3

"Dat Dell instapt in het smartphone-segment is een logische uitbreiding van de evolutie van Dell's consumentenproducten in de afgelopen twee jaar", aldus Ron Garriques, CEO van de consumentendivisie van Dell. De Dell Mini 3 komt voorlopig waarschijnlijk niet naar Nederland. De prijs van het toestel is nog onbekend.

Dell