Interessant:

Samsung Corby Family versus LG In Touch Family

nieuws 13 november 2009 om 09:30

De Samsung Corby serie en de LG In Touch serie bevatten beide verschillende modellen messaging telefoons; PortableGear bekijkt de verschillen.

Messaging telefoons zijn mobieltjes die vooral gericht zijn op wat alles met "messaging" te maken heeft. Naast bellen zijn deze toestellen daarom erg geschikt om mee te sms'en, mms'en, msn'en, mailen en je sociale netwerken bij te houden. Samsung en LG hebben beide een hele aparte familie van dit soort toestellen in een middenklasse prijssegment: de Samsung Corby-serie en de LG In Touch-serie.

Samsung Corby Family
De Samsung Corby-familie bestaat uit de Corby, de Corby PRO en de Cory TXT. De Samsung Corby (S3650) is het hoofdmodel in de serie. De Corby is een toegankelijke full-touch telefoon voor een uiterst vriendelijke prijs van slechts 159 euro. Leuk is dat de Corby geleverd wordt met verwisselbare covers in verschillende vrolijke kleuren. Het toestel beschikt verder over een mp3-speler, FM-radio en een 2 megapixel camera. Daarnaast sta je met de Corby altijd direct in contact (mits je een mobiel internet abonnement hebt) met sociale netwerken als Hyves en Twitter. Helaas biedt de Corby met GPRS/EDGE verder niet heel snelle internetmogelijkheden.

Samsung breidt de Corby-serie binnenkort waarschijnlijk verder uit met de Samsung Corby PRO (B5310) en de Samsung Corby TXT (B3210). De TXT heeft geen touchscreen, maar wel een volledig qwerty-toetsenbord aan de voorzijde (vergelijkbaar met een BlackBerry). De PRO is het meest geavanceerde model in de serie met een touchscreen Ún een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Ook biedt de PRO een betere camera (3,2 megapixel) en een snellere internetverbinding (HSDPA). Net als de originele Corby beschikken de TXT en PRO over verwisselbare covers in verschillende opvallende kleuren. Helaas zijn de TXT en de PRO op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar.

(v.l.n.r.) LG GW300, LG GW520, Samsung Corby, Samsung Corby TXT
(v.l.n.r.) LG GW300, LG GW520, Samsung Corby, Samsung Corby TXT

LG In Touch Family
Met de LG In Touch-serie voert Samsungs concurrent LG een soortgelijke lijn messaging telefoons als Samsung. Deze serie bestaat momenteel uit de KS360, GW520 en GW300. De LG KS360 is een telefoon met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en beperkte touchscreen-mogelijkheden. Dit toestel is geschikt om mee te sms'en, mms'en, mailen, chatten en sociale netwerken als Hyves, Facebook en MySpace bij te houden. Voor de rest heeft dit bescheiden geprijsde toestel ook bescheiden specificaties. Denk aan GPRS/EDGE-support, een mp3-speler, FM-radio en een 2 megapixel camera.

Met de LG GW520 voert LG ook een volwassener variant van de KS360. Qua uiterlijk (met een touchscreen en een fysiek uitschuifbaar toetsenbord) lijken de toestellen erg op elkaar, maar de GW520 biedt completere functionaliteiten. Naast de mogelijkheden van de KS360 ondersteunt het toestel ook 3G/HSDPA voor snel internet, een document viewer (voor Office- en PDF-bestanden), motion games en een 3,2 megapixel camera. Uiteraard is de GW520 dan ook een stukje duurder dan de KS360.

Het laatste model in de LG In Touch-serie is de LG GW300. Net als de Samsung Corby TXT is dit een BlackBerry-achtig model zonder touchscreen maar met een volledig qwerty-toetsenbord aan de voorzijde. Wederom een telefoon die zeer geschikt is voor mail, sms en sociale netwerken. Tevens beschikt de GW300 over een 2 megapixel camera. Supersnel internet is echter niet mogelijk door het ontbreken van WiFi en HSDPA, maar daar is de prijs dan ook naar.

Conclusie
Met de Corby- en de In Touch-serie bieden zowel Samsung als LG interessante messaging telefoons met een betaalbare prijs voor een groot publiek. In het voordeel van Samsung is echter dat het touchscreen, dankzij Samsungs TouchWiz-interface, van de Corby prettiger te bedienen is dan de touchscreens op LG's toestellen. Ook voordelig voor Samsung is dat de toestellen worden geleverd met kleurrijke verwisselbare covers, waardoor ze meer in de grijze massa van mobieltjes opvallen dan LG's toestellen.

Voordeel voor LG is dat alle hier genoemde In Touch-toestellen reeds verkrijgbaar zijn in Nederland, terwijl van de Corby Family alleen nog het hoofdmodel in Nederland beschikbaar is. Totdat de Corby PRO in Nederland verkrijgbaar is, is de LG GW520 dan ook de messaging telefoon met de beste internetmogelijkheden. Hoewel dit toestel het meest geschikt is voor fanatieke internetters, is de Corby het meest geschikt voor stijlbewuste bellers die ook veel aan messaging doen.

portablegear.nl