Interessant:

Bada: nieuw mobiel besturingssysteem van Samsung

nieuws 11 november 2009 om 09:52

Samsung heeft Bada aangekondigd, een nieuw open platform voor mobiele telefoons van Samsung; Bada moet naast Android het belangrijkste OS voor Samsung telefoons worden.

De Koreanen zijn van plan om zich in de toekomst vooral te richten op telefoons met Android of met Bada. Samsung wil dat volgend jaar slechts nog 50 procent van het portfolio bestaat uit Windows Phones; in 2012 moet dit zelfs nog verder terug naar 20 procent. Tegen die tijd moeten ook alle Symbian-telefoons uit het portfolio zijn verdwenen.

'Bada' betekent 'oceaan' in het Koreaans en deze naam is gekozen om de "eindeloze varianten van potentiŽle applicaties" voor dit nieuwe platform te benadrukken. Centraal in het Bada-concept staat de innovatieve gebruikerservaring en de mogelijkheid "always connected" te zijn.

Samsung zal het Bada OS in december nogmaals met een officieel persevent in Londen aankondigen. Tegen die tijd onthult Samsung ook de SDK (software development kit) voor Bada. Het is de bedoeling dat de eerste Bada-telefoon al begin 2010 op de markt komt.

Open source-besturingssystemen voor mobiele telefoons lijken de toekomst te hebben. Naast Bada is er natuurlijk Google's Android (bekend van onder meer de Samsung Galaxy en de HTC Hero), Nokia's Maemo OS (toegepast op de Nokia N900) en Intel's Moblin OS.

Bada