Interessant:

Nokia start omruilactie voor laders

nieuws 9 november 2009 om 11:44

Nokia is vandaag een omruilactie voor bepaalde Nokia laders, die een elektrische schok kunnen veroorzaken, gestart; je kan deze kosteloos laten vervangen.

Tijdens een routine kwaliteitscontrole heeft Nokia een potentieel kwaliteitsissue ontdekt met bepaalde laders, geproduceerd door een van haar toeleveranciers. Het plastic omhulsel van deze laders zou kunnen loskomen, waardoor de interne componenten van de lader(s) worden blootgesteld en mogelijk het risico op elektrische schok kan ontstaan indien de lader wordt aangeraakt tijdens het laadproces. Tot op vandaag heeft Nokia geen weet van incidenten of verwondingen ten gevolge van deze laders.

Enkel een beperkt aantal ladermodellen, geproduceerd tijdens een bepaalde periode door een toeleverancier maakt deel uit van de omruilactie. Het betreft de modellen AC-3E (E staat voor Europa) en AC-3U (U staat voor USA), geproduceerd tussen 15 juni 2009 en 9 augustus 2009. En ook het model AC-4U, geproduceerd tussen 13 april 2009 en 25 oktober 2009. Nokia heeft een website opgezet, waarop je meer informatie kan inwinnen en eenvoudig kan nakijken of jee een lader bezit die deel uitmaakt van deze actie. Je kan hiervoor de volgende website raadplegen: http://chargerexchange.nokia.com.

Nokia raadt consumenten in bezit van bovengenoemde laders aan om deze niet meer te gebruiken en de laders gratis om te ruilen.

portablegear.nl