Interessant:

DROID-serie uitgebreid met HTC Eris

nieuws 6 november 2009 om 09:45

Verizon Wireless en Google hebben in de Verenigde Staten de DROID-serie verder uitgebreid met de HTC DROID Eris; dit toestel komt waarschijnlijk niet naar Nederland.

De Amerikaanse Verizon Wireless en Google introduceerden het eerste toestel in de DROID-serie, de Motorola DROID, eind oktober. Deze smartphone komt onder de naam Motorola MILESTONE naar Europa. Zover tot nu bekend zal de HTC Eris niet naar Europa komen.

HTC DROID Eris
HTC DROID Eris

Alle toestellen in de DROID-serie draaien op Google's Android-besturingssysteem en Verizon Wireless heeft plannen om de serie ook in de toekomst verder uit te breiden. De HTC DROID Eris beschikt over een 3,2 inch touchscreen-display, een 5 megapixel camera, een mediaspeler, WiFi, GPS, de HTC Sense-interace en ondersteuning van push e-mail en Exchange. In tegenstelling tot de Motorola DROID/MILESTONE zal de HTC Eris nog draaien op Android 1.5 en nog niet op Android 2.0.

Zover bekend zijn er ook geen plannen om de telefoon onder een andere naam in Europa uit te brengen. Android-smartphones die al wel in Europa verkrijgbaar zijn, zijn onder meer de Samsung Galaxy en de HTC Hero (feitelijk de Europese editie van de Eris). Begin 2010 komt daar de Sony Ericsson XPERIA X10 bij.

portablegear.nl