Interessant:

Windows 7 boost voor touchscreen-laptops

nieuws 27 oktober 2009 om 09:30

De komst van Windows 7, dat ook speciaal geschikt is voor touchscreen-gebruik, heeft voor een kleine boost van touchscreen-laptops gezorgd.

Naast traditioneel gebruik is Windows 7 ook speciaal geschikt voor gebruik met touchscreen-interfaces. Het is daarom niet verwonderlijk dat verschillende computerfabrikanten al nieuwe desktop- en laptop-computers hebben aangekondigd met een touchscreen-display. Zo heeft Acer de Aspire 5738PG op de markt gebracht, een laptop met een 15,6 inch multi-touch touchscreen-display. Deze notebook is ook nog op de traditionele manier te bedienen via een multi-gesture trackpad en het toetsenbord. Acer's concurrent HP heeft een speciale editie van de Pavilion dv3 aangekondigd. Deze HP Pavilion dv3-2250ed beschikt over een 13,3 inch touchscreen-display en is dankzij HP's TouchSmart 3.0-software en Windows 7 eveneens via multi-touch te bedienen. Ook dit model heeft verder echter nog altijd een traditioneel trackpad en toetsenbord.

Acer Aspire 5738PG & HP Pavilion dv3-2250ed
Acer Aspire 5738PG & HP Pavilion dv3-2250ed

Een aparte categorie laptops vormen daarnaast de tablet-pc's. Dit zijn notebooks met een kantelbaar touchscreen dat je plat op het toetsenbord kan leggen. Het apparaat bedien je in deze stand alleen via het touchscreen. Het is te verwachten dat in de toekomst dit soort modellen de standaard voor laptops worden. Microsoft is met Windows 7 in elk geval al kaar voor dit soort modellen. Onlangs aangekondigde tablet-pc's met een draaibaar touchscreen en Windows 7 zijn onder meer de Packard Bell Butterfly Touch en de Asus Eee PC T101H. Al deze modellen zijn binnenkort waarschijnlijk in Nederland verkrijgbaar.

portablegear.nl