Interessant:

Motorola Droid ziet het daglicht

nieuws 23 oktober 2009 om 09:55

Motorola heeft de Motorola Droid, de tweede Motorola Android-smartphone, geintroduceerd; het toestel stond reeds voortijdig op de Amerikaanse website van Motorola.

De Motorola DROID wordt was 28 oktober officieel aangekondigd, maar blijkbaar was iemand bij Motorola zo enthousiast dat hij of zij de telefoon maar vast op de site zette (inmiddels is de informatie alweer verwijderd). De Droid is een Android 2.0-smartphone met een 3,7-inch touchscreen-display, een 5 megapixel camera met dubbele LED-flitser, een uitschuifbaar qwerty-toetsenbrd, aGPS, WiFi, stereo-Bluetooth en een microSD-kaartslot.

Aangezien de Droid een Google Android-telefoon is worden ook alle bekende Google-applicaties (zoals YouTube, Gmail en Google Maps) ondersteund. Tevens beschikt de Droid over voiceherkenning. Motorola's nieuwe MOTOBLUR-interface, zoals gebruikt op de Motorola DEXT (Motorola's eerste Android Phone) lijkt door de Droid niet ondersteund te worden.

Motorola Droid
Motorola Droid

Motorola Droid
Motorola Droid

De Motorola Droid zal 28 oktober (nogmaals) officieel bij de Amerikaanse provider Verizon worden aangekondigd. Over een release in Europa is nog niets bekend. Motorola vermeldt overigens zelf dat "DROID" een merknaam is van Lucasfilm Ltd. (bekend van de Star Wars-films) en dat ze een licentie hebben om de naam te gebruiken. De (An)droid-smartphone heeft verder echter niets met Star Wars te maken.

>>> de DROID verschijnt onder de naam Motorola MILESTONE in Europa.

Pocket-lint.com