Interessant:

Sony Ericsson Satio vs. Samsung Pixon 12

nieuws 26 oktober 2009 om 10:30

De Sony Ericsson Satio en de Samsung Pixon 12 zijn de enige 12 megapixel cameratelefoons met touchscreen die momenteel op de markt zijn: PortableGear vergelijkt de specificaties.

Conclusie: de Sony Ericsson Satio (voorheen Idou) en de Samsung Pixon 12 (M8910) doen weinig voor elkaar onder. De Satio ziet er stijlvoller en gestroomlijnder uit dan de Pixon 12 en heeft een iets groter touchscreen-display. Daartegenover staat dat het AMOLED-scherm van de Pixon 12 scherper is dan het TFT-display van de Satio en in veel omstandigheden beter te zien. Ook wat betreft geheugen zitten de toestellen vrijwel op hetzelfde niveau; voordeel voor de Satio is dat een 8GB microSD-geheugenkaart standaard wordt geleverd. Het geheugen van beide telefoons kan middels een microSD-kaartslot uitgebreid worden tot maximaal 16GB. Qua multimedia en de mogelijkheid om het toestel met applicaties te kunnen uitbreiden scoort de Satio een stuk beter dan de Pixon 12. De Satio draait op het bekende Symbian S60-besturingssysteem waar regelmatig updates en applicaties voor verschijnen, terwijl de Pixon 12 een toesteleigen besturingssysteem heeft. Bovendien heeft de Satio een vlekkeloze wisselwerking met Sony Ericsson's PlayNow Arena-multimediawinkel, terwijl er voor de Pixon 12 nog geen echte online winkel met applicaties en additionele multimedia beschikbaar is.

De camerafunctionaliteiten van beide telefoons zijn ongelooflijk uitgebreid. Beide toestellen beschikken over een 12 megapixel sensor en een krachtige Xenon-flitser waarmee je ook bij mindere lichtomstandigheden nog fraaie foto's maakt. Ook zijn beide telefoons voorzien van allerhande functies die je helpen foto's te perfectioneren, zoals autofocus, gezichtsherkenning, Smile Detectie, rode-ogen-reductie en geo-tagging. Een groot voordeel voor de Pixon 12 is echter dat dit toestel ook het DivX/XviD-bestandsformaat ondersteunt, terwijl dat bij de Satio niet het geval is - wat toch een klein gemis is voor zo'n multimediamonster. Zowel met de Satio als de Pixon 12 upload je via speciale applicaties snel en eenvoudig al je afbeeldingen naar YouTube en sociale netwerken als Hyves, Twitter of Facebook. Beide toestellen bieden ook prima mogelijkheden tot snel mobiel internet met WiFi- en 3G/HSDPA-ondersteuning. Bijzonder is echter dat je de Satio ook als modem voor je computer kan gebruiken.

De Sony Ericsson Satio is iets duurder dan de Pixon 12 maar biedt wel iets uitgebreidere mediafunctionaliteiten, ondanks het gebrek aan DivX/XviD-ondersteuning. De Satio ziet er ook iets stijlvoller uit. Daartegenover staat de dat Pixon 12 een superhelder AMOLED-display heeft en dat beide camera's absoluut niet voor elkaar onder hoeven doen. Al met al zal de Pixon 12 vooral enthousiaste mobiele fotografen erg aanspreken, terwijl de Satio meer is geschikt voor mobiele entertainment-fanaten.

Samsung Pixon 12 vs. Sony Ericsson Satio
Samsung Pixon 12 vs. Sony Ericsson Satio

portablegear.nl