Interessant:

Bordspel Cluedo krijgt sms-functionaliteit

nieuws 19 oktober 2009 om 09:45

Bordspelfabrikant Hasbro heeft het beroemde bordspel Cluedo een nieuwe draai gegeven: spelers krijgen tijdens het spelen nu onder meer sms'jes met aanwijzingen.

De nieuwe editie van Cluedo heet CLUE: Secrets & Spies, en CLUE staat in dit geval voor Criminal League for Ultimate Espionage. Het doel van het spel is om als eerste de slechte Agent Black ten val te brengen.

Aan het begin van het spel checken spelers met hun mobieltje in via sms in het "Hasbro Hoofdkwartier". Tijdens het spel stuurt Hasbro ook nog eens zes sms'jes met aanwijzingen. Daarnaast is in het spel ook nog een ultraviolette decoder inbegrepen die samen met de activiteitenkaarten van het spel informatie onthult.

CLUE: Secrets & Spies
CLUE: Secrets & Spies

CLUE: Secrets & Spies is momenteel alleen in het Engels verkrijgbaar op de site van Hasbro voor 25 dollar. De sms-functie is optioneel en Hasbro zegt deze tot 2011 te ondersteunen. De kosten van de sms'jes zijn overigens niet inbegrepen.

In 2008 ontwikkelde Gameloft een mobiele CSI-game waarin CSI-personages je bellen op je mobieltje om je aanwijzingen te geven.

New York Times