Interessant:

Beltarieven moeten duidelijker

nieuws 9 oktober 2009 om 09:30

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken wil dat het huidige onoverzichtelijke oerwoud van beltarieven helderder en duidelijker wordt gemaakt.

Informatie over mobiele beltarieven is nu vaak erg moeilijk te vinden; op de sites van de providers staan ze vaak her en der verspreid. Heemskerk heeft daarom samen met de OPTA de telecomaanbieders uitgenodigd voor een gesprek over de verheldering van de informatie over beltarieven.

Heemskerk denkt dat met overzichtelijke en heldere informatie de prijzen beter te vergelijken zijn, wat kiezen voor een bepaald mobiel abonnement makkelijker maakt. Ook zou transparantie het vertrouwen van consumenten in de telecombranche vergroten.

Heemskerk wil dat er onder meer duidelijkheid komt op het gebied van het bekendmaken van geldende tarieven, het kunnen opvragen van een (tussentijdse) factuur en voor het opstellen van een belprofiel met een gemiddeld belgedrag. Telecomwaakhond OPTA heeft nu al wel bevoegdheid om te controleren of tarieven op een duidelijk wijze zijn bekendgemaakt.

abo-vergelijk.nl