Interessant:

KPN verbetert beveiliging voicemail vanuit buitenland

nieuws 5 oktober 2009 om 07:30

KPN heeft de beveiliging op de mobiele voicemail vanuit het buitenland verbeterd; voortaan hebben alle mobiele bellers op het KPN-netwerk een persoonlijk password nodig als ze vanuit het buitenland hun voicemail willen beluisteren.

KPN geeft toe dat de voicemailprocedure voor mensen in het buitenland hiermee omslachtiger is geworden maar is van mening dat de bescherming van de persoonlijke gegevens van klanten zwaarder weegt.

Als je nu bij KPN vanuit het buitenland naar je voicemail belt (via 1233 of 06 1200 1233) word je gevraagd een password in te voren. Deze moet minimaal 4 cijfers (en maximaal 7) lang zijn. Nadat je je password hebt ingetoest, krijg je toegang tot je voicemail. Als je nog geen password hebt of je je password vergeten bent, toetsen dan [#] tijdens het bellen met voicemail. Je ontvangt dan een gratis sms met jouw wachtwoord.

Het password kan te allen tijde zelf worden gewijzigd. Overigens kan je je voicemail in het buitenland beter uitzetten of niet aflusiteren, want de kosten hiervoor zijn erg hoog.

portablegear.nl