Interessant:

Satio en Aino beslissend voor Sony Ericssson

nieuws 1 oktober 2009 om 11:30

De Sony Ericsson Satio en Sony Ericsson Aino liggen inmiddels bijna in de winkels en de toestellen zouden wel eens beslissend kunnen zijn voor het voortbestaan van Sony Ericsson.

Het gaat momenteel moeizaam met Sony Ericsson. Het bedrijf maakte, als gevolg van een lagere omzet en een lagere vraag van consumenten, in het eerste kwartaal van 2009 een nettoverlies van 293 miljoen euro. Als gevolg daarvan moest de telefoongigant veel banen schrappen. Daarbovenop kwamen nog eens de geruchten dat Sony in de toekomst van Ericsson af zou willen.

Sony Ericsson Aino & Satio
Sony Ericsson Aino en Satio

Er is Sony Ericsson daarom veel aan gelegen dat met de nieuwe topmodellen, die vanaf volgende maand in de winkel liggen, wel gescoord wordt. En het moet gezegd: de Sony Ericsson Satio en Aino zijn zeer fraaie modellen die over uitgebreide multimediamogelijken beschikken. Meest opvallend aan de Sony Ericsson Satio (voorheen Idou) is het 3,5 inch touchscreen, de 12 megapixel camera en de vloeiende wisselwerking met de Sony Ericsson's multimedia-winkel PlayNow Arena. De Sony Ericsson Aino is een slider-toestel met keypad en touchscreen en een 8 megapixel camera. Meest opmerkelijk is verder de ondersteuning van Remote Play, waarmee je via de telefoon je Playstation 3 kan bedienen.

Het enige echte zwakke punt van de toestellen is de weinig aansprekende naamgeving. Het betekenisloze 'Satio' en 'Aino' bekken misschien lekker in Japan, maar voor Europeanen zijn het geen titels die goed in het gehoor liggen. Het is daarom afwachten of deze mobiele telefoons Sony Ericsson weer de weg naar succes kunnen leiden.

portablegear.nl