Interessant:

Layar's "Augmented Reality" krijgt 3D-dimensie

nieuws 24 september 2009 om 09:18

Het Nederlandse Layar voegt aan de Layar-applicatie (waarmee je in real-time informatie over de omgeving op je mobieltje kan bekijken) een 3D-dimensie toe aan de "Augmented Reality".

Layar is een gratis applicatie voor Android-telefoons (en binnenkort ook voor de iPhone) waarmee je via de camera van je telefoon real-time digitale informatie kan ontvangen. Je houdt je telefoon dan voor je in de camerastand als een camera en de informatie wordt dan als een extra laag in het fotodisplay weergegeven (via GPS-gegevens weet je mobieltje waar jij bent). Handig is dat je ook direct kan doorklikken op de informatie over het object (bv. een gebouw) waar jij naar kijkt om direct op de website ervan terecht te komen.

De eerste Android-telefoon die standaard beschikt over de Layar-applicatie was de Samsung Galaxy.

3D Pac-Man in Layar's "Augmented Reality"

Voor ontwikkelaars heeft Layar nu de mogelijkheid gecreŰerd om ook 3D-voorwerpen (inclusief geluid) in de "Augmented Reality" (de informatielagen of 'optic internet layers' die je door je telefoon ziet) te plaatsen. Als ontwikkelaars dit op een interessant manier gebruiken, kunnen ze Layar-gebruikers nog verder in de "Augmented Reality" betrekken.

Layar