Interessant:

NedGame boycot PSP Go

nieuws 17 september 2009 om 11:08

De Nederlandse gamesketen NedGame boycot de nieuwe Sony PSP Go; hiermee protesteert het bedrijf tegen de keuze van Sony om PSP-games via downloads beschikbaar te stellen.

De PSP Go werd eind mei 2009 op de Expo E3 in Los Angels geintroduceerd en moet de tanende belangstelling voor de PSP zien te stoppen.

Sony zal voor de PSP Go echter ook games via een downloadwinkel beschikbaar stellen en daar is de Nederlandse gamesketen NedGame niet blij meer. De keten haalt zijn omzet namelijk vooral uit de verkoop van games, dus als gamers hun spellen allemaal gaan downloaden zal er aanzienlijk minder worden verdiend.

NedGame wil met de boycot van de PSP Go een "voorbeeld stellen" en wil een "eerlijke oplossing". Toch lijkt het verstandiger dat in plaats van te protesteren de gamseketen zich zal aanpssen. Alles wijst er namelijk op dat (games)downloadwinkels de toekomst zijn. Denk aan de populariteit van downloadwinkels als de Apple App Store en Microsoft Xbox Live, die in de toekomst alleen maar groter zullen worden.

Z24.nl