Array ( [0] => Array ( [permalinkBaseVisual] => motorola-flipout [titel] => Motorola FLIPOUT [aantalFotos] => 3 [gearchiveerd] => 1 ) ) Motorola FLIPOUT review
Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.1
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Motorola FLIPOUT 1 Foto Motorola FLIPOUT 2 Foto Motorola FLIPOUT 3

Inleiding

De Motorola FLIPOUT is een compacte messaging-telefoon met een bijzonder vierkant swivel-design: het 2,8-inch touchscreen is zijdelings over het qwerty-toetsenbordje heen te schuiven. Het ontwerp doet enigszins denken aan de Microsoft Kin One, dat ook een kleine vierkante messaging-telefoon is. De FLIPOUT draait net als de Motorola MILESTONE op Android, maar wordt nu gelijk met versie 2.1 geleverd. In tegenstelling tot de MILESTONE is de FLIPOUT wel voorzien van de MOTOBLUR-interface, waarmee je via speciale widgets direct toegang hebt tot Gmail en sociale netwerken als Twitter, Facebook en YouTube. Snel internet is mogelijk dankzij WiFi- en 3G/HSDPA-ondersteuning en tevens wordt push e-mail ondersteund. Additionele applicaties zijn te downloaden in de Android Market. De Motorola FLIPOUT is voorzien van een mp3/mp4-speler, aGPS en een 3 megapixel camera. De FLIPOUT komt beschikbaar in veel vrolijke kleuren, waaronder rood, geel, paars, groen, blauw, wit en zwart.

Apparaat & afmetingen

De Motorola FLIPOUT is een messaging-telefoon met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 6,70 x 6,70 x 0,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 357 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 365 uur. De Motorola FLIPOUT is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen, blauw, rood, wit, geel en paars.

Bel- & datafuncties

De Motorola FLIPOUT ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de FLIPOUT kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Motorola FLIPOUT kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Motorola FLIPOUT heeft 150 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De FLIPOUT heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Motorola FLIPOUT kan je zowel audio (AAC, AAC+, eAAC+, AMR NB, MP3 en WMA) als video (H.264, MPEG4 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De FLIPOUT is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Motorola FLIPOUT heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Motorola FLIPOUT is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels. De Motorola FLIPOUT draait op Android 2.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.1 Eclair verschilt niet veel van Android 2.0, al is de snelheid van de prestaties nog wat opgevoerd.Android 2.0/2.1 biedt verder een flinke update ten opzichte van voorgaande Android-edities. Deze versie is sneller, ondersteunt meer schermgroottes en -resoluties en heeft een verbeterd virtueel toetsenbord en. Vanaf deze editie kan je verder rekenen op ondersteuning van Bluetooth 2.1, HTML5 en Microsoft Exchange. Cameramobieltjes kunnen vanaf deze editie rekenen op digitale zoom. Voor Android 2.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Motorola FLIPOUT

Van de Motorola FLIPOUT staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola FLIPOUT is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,8. Lees in het Motorola FLIPOUT testoverzicht de testen

Specificaties Motorola FLIPOUT

Algemeen
ProductMotorola FLIPOUT
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen67,0 x 67,0 x 1,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag150 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB