Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto LG Optimus Chat 1 Foto LG Optimus Chat 2 Foto LG Optimus Chat 3

Inleiding

De LG Optimus Chat (C550) is een messaging-telefoon met een 2,8-inch touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Het budgetvriendelijke toestel, dat vooral geschikt is voor sociale netwerken-fanaten, draait op Android 2.2 en beschikt over een 3,2-megapixel en WiFi. De Optimus Chat komt in het zilver, rood of roze.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus Chat is een messaging-telefoon met een gewicht van 122 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,90 x 5,90 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 340 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 340 uur. De LG Optimus Chat is verkrijgbaar in de kleuren zilver, rood en roze.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus Chat ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus Chat kan je snel mobiel internetten dankzij de UMTS ondersteuning. Met de LG Optimus Chat kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus Chat heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de LG Optimus Chat kan je zowel audio (MP3) als video (MP4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Optimus Chat is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De LG Optimus Chat heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De LG Optimus Chat is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De LG Optimus Chat draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de LG Optimus Chat is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus Chat

Van de LG Optimus Chat staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus Chat is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het LG Optimus Chat testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus Chat

Algemeen
ProductLG Optimus Chat
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht122 gram
Afmetingen109,0 x 59,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
OpslagOnbekend + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidUMTS
DualSIM
VerbindingUSB