Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG Optimus 4X HD 1 Foto LG Optimus 4X HD 2 Foto LG Optimus 4X HD 3 Foto LG Optimus 4X HD 4 Foto LG Optimus 4X HD 5 Foto LG Optimus 4X HD 6

Inleiding

De LG Optimus 4X HD (P880) is een Android 4.0-smartphone met een krachtigere 1,5GHz quad-core NVIDIA Tegra 3-processor. De slechts 8,9 millimeter dikke telefoon heeft een groot en helder 4,7-inch True HD IPS-display en is voorzien van 1GB DDR2 RAM, 16GB geheugen, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 3.0, een 1,3-megapixel webcam, DLNA en een MHL/HDMI-aansluiting. Met de 'Quick Memo'-Hot Key (te activeren door de volumetoets aan zowel de boven- als onderzijde tegelijkertijd in te drukken) activeer je meteen een notitiemodule, waarmee je direct aantekeningen op het display kan maken. Dankzij het Android-besturingssysteem kan je rekenen op alle bekende Google-apps, zoals Gmail, YouTube en Google Talk. Ook de Polaris OfficeViewer-app is voorgeinstalleerd. Meer apps vind je in de Google Play Store (Android Market). De Optimus 4X HD is leverbaar in het wit of in het zwart.

Verder lezen... 

- LG Optimus 4X HD hands-on

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus 4X HD is een quad-core Android 4.0-smartphone met een gewicht van 133 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,20 x 6,80 x 0,90 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 576 uur. De LG Optimus 4X HD is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus 4X HD ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus 4X HD kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de LG Optimus 4X HD kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus 4X HD heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus 4X HD heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de LG Optimus 4X HD kan je zowel audio (MP3, WMA, WAV, AAC en eAAC+) als video (MPEG4, H.263 en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De LG Optimus 4X HD is uitgerust met een True HD IPS kleurenscherm (16.777.216 kleuren). De True HD IPS is een heldere schermtechnologie, die onder een 1280 x 720 HD-schermresolutie (met een 16:9-verhouding) ondesteunt. Ook kan je bij deze techniek rekenen op een HD Movie Editor (voor het bewerken van HD-video's op je telefoon) en integratie van LG's Mobile Graphic Engine (waarmmee kleuren automatisch worden aangepast). Dit scherm heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. De LG Optimus 4X HD draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus 4X HD

Van de LG Optimus 4X HD staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus 4X HD is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het LG Optimus 4X HD testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus 4X HD

Algemeen
ProductLG Optimus 4X HD
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht133 gram
Afmetingen132,0 x 68,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen2.150 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortTrue HD IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB