Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm4,5" (207 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG F60 1 Foto LG F60 2 Foto LG F60 3 Foto LG F60 4

Inleiding

De LG F60 (D390N / D392) is een budgetvriendelijke 4G-smartphone met het Android 4.4.2 KitKat-besturingssysteem. Dankzij de 4G/LTE-support kan je rekenen op hoge datasnelheden en Android 4.4 biedt toegang tot alle bekende Google-apps, zoals YouTube en Gmail. De F60 beschikt daarnaast over de UX-functionaliteiten, die bekend zijn van de LG G3. Hieronder zijn Gesture Shot (waarmee je snel een selfie maakt door je hand voor het scherm te bewegen), een Front Camera Licht (voor additionele verlichting bij het maken van een selfie), Touch & Shoot (waarmee je snel met een tap overal op het scherm focust en een foto maakt) en Knock Code (om het toestel te beveiligen met een tappatroon). De F60 heeft een 4,5-inch WVGA-display en is verder voorzien van een 1,2GHz quad-core processor met 1GB RAM, 4GB of 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 5-megapixel camera met LED-flitser, ondersteuning van WiFi, Bluetooth, aGPS, een 1,3-megapixel frontcamera en een 2.100 mAh batterij. De LG F60 is beschikbaar in een single-sim en in een dual-sim uitvoering.

Specificaties

De LG F60 is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 quad-core processor met 1 GB RAM. De LG F60 heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.100 mAh. Met de F60 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG F60 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de F60 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De F60 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG F60 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG F60

Van de LG F60 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG F60 beschikbaar.

Specificaties LG F60

Algemeen
ProductLG F60
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen127,5 x 67,9 x 10,6 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 410
Kloksnelheid4 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,5" (207 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingNee