Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.2
Opslag MB
Scherm7,0" (216 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Huawei MediaPad 1 Foto Huawei MediaPad 2 Foto Huawei MediaPad 3 Foto Huawei MediaPad 4 Foto Huawei MediaPad 5 Foto Huawei MediaPad 6 Foto Huawei MediaPad 7 Foto Huawei MediaPad 8

Inleiding

De Huawei MediaPad is een 7-inch tablet die draait op Android 3.2 Honeycomb. Deze editie van Honeycomb is speciaal ontworpen voor 7-inch tablets, waar Android 3.1 in eerste instantie is bedoeld voor 10-inch tablets. Voor de rest is er weinig verschil tussen Android 3.1 en 3.2. De Huawei (Ideos) MediaPad heeft een helder capacitive IPS-display en beschikt over camera's aan de voorzijde (1,3-megapixel) en achterzijde (5-megapixel). De camera aan de achterzijde is voorzien van een HD-videorecorder en de frontcamera is te gebruiken als webcam. Met een gewicht van slechts 390 gram en een dikte van 10,5 milimeter neem je de Huawei MediaPad zonder problemen mee op pad. Onderweg kan je via WiFi of 3G/HSDPA gebruik maken van draadloos internet. Dankzij de ondersteuning van Flash 10.3 zijn Flash-websites zonder problemen te kijken. Tevens zijn op de Huawei MediaPad video's in 1080p Full HD-kwaliteit te bekijken en via HDMI sluit je de MediaPad eenvoudig aan op je HD-televisie, zodat je ook daarop de video's kan bekijken. De 1,2GHz dual-core Qualcomm-processor zorgt voor snelle prestaties. Voorgeinstalleerd op de Huawei MediaPad zijn apps voor Facebook en Twitter, de Documents To Go-documentviewer/editor en de game Let's Golf. Het geheugen bedraagt 8GB en is uitbreidbaar via microSD. Huawei belooft dat de MediaPad een accuduur van zes uur heeft.

Apparaat & afmetingen

De Huawei MediaPad is een 7-inch tablet met een gewicht van 390 gram. De afmetingen van het tablet zijn 19,0 x 12,4 x 1,1 centimeter. De Huawei MediaPad is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Huawei MediaPad draait op een 1.2 GHz Snapdragon S3 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de MediaPad ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de MediaPad in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Huawei aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Huawei MediaPad kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Huawei MediaPad draait op Android 3.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 (geoptimaliseerd voor 10-inch tablets) en Android 3.2 (dat ook is geoptimaliseerd voor 7-inch tablets) zijn kleine updates ten opzichte van 3.0. Deze versies bieden onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei MediaPad

Van de Huawei MediaPad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei MediaPad is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Huawei MediaPad testoverzicht de testen

Specificaties Huawei MediaPad

Algemeen
ProductHuawei MediaPad
Aankondiging2011
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht390 gram
Afmetingen190,0 x 124,0 x 11,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 3.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S3
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (216 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee