Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm7,0" (323 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Huawei MediaPad X1 1 Foto Huawei MediaPad X1 2 Foto Huawei MediaPad X1 3

Inleiding

De MediaPad X1 is een 7-inch tablet, die zo handzaam is dat je er prima mee kan bellen. Een luidspreker en een microfoon zijn in de behuizing geïntegreerd, zodat je geen headset nodig hebt om telefoongesprekken te voeren. Met een gewicht van 239 gram en een dikte van nog geen 7,2 millimeter is de MediaPad X1 goed te bedienen met één hand. Middels speciale software worden aanrakingen, die gedaan worden om de X1 vast te houden, genegeerd. Hierdoor is het mogelijk om de MediaPad X1 tegelijk vast te houden en te scrollen. Huawei heeft de MediaPad X1 zo ontworpen dat het toestel het middelpunt van al je gadgets wordt. Zo kan je telefoons en andere gadgets opladen met de MediaPad X1. Tevens kan je de X1 gebruiken als 4G router, waardoor je met 10 apparaten tegelijkertijd gebruik kan maken van mobiel internet. Ook op fotogebied stelt de Huawei MediaPad X1 niet teleur. De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 13-megapixel (Sony Exmor RS BSI camera) met de mogelijkheid om panorama's op te nemen. Met de 5-megapixel camera aan de voorzijde maak je selfies van zeer hoge resolutie. Handig is de mogelijkheid om de frontcamera te bedienen middels een gesproken commando. Foto's geef je ten slotte extra lading door 10 seconden audio op te nemen, voor en na het nemen van de foto. Tegelijk met de MediaPad X1 introduceerde Huawei de goedkopere, en grotere, MediaPad M1, waar niet mee te bellen is. Dit toestel is opgevolgd door de Huawei MediaPad X2.

Apparaat & afmetingen

De Huawei MediaPad X1 is een tablet met een gewicht van 239 gram. De afmetingen van het tablet zijn 18,4 x 10,4 x 0,8 centimeter. De Huawei MediaPad X1 is verkrijgbaar in de kleuren geel, paars, wit en zwart.

Hardware

De Huawei MediaPad X1 draait op een 1.6 GHz ARM Cortex-A9 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-IPS-scherm is 1920 x 1200 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de MediaPad X1 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Huawei MediaPad X1 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (4G) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Huawei MediaPad X1 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei MediaPad X1

Van de Huawei MediaPad X1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Huawei MediaPad X1 beschikbaar.

Specificaties Huawei MediaPad X1

Algemeen
ProductHuawei MediaPad X1
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht239 gram
Afmetingen184,0 x 104,0 x 8,0 mm
IP codering
Accuvermogen5.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid4 core (max 1,6 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (323 ppi)
Resolutie1.920 x 1.200px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Selfiecamera1,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet4G/LTE
VerbindingUSB