Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm8,0" (189 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Huawei MediaPad M1 1 Foto Huawei MediaPad M1 2

Inleiding

De Huawei MediaPad M1 functioneert als een all-round en als een stijlvolle entertainment-tablet. De MediaPad M1 heeft een 8-inch IPS scherm met een 1.280 x 800 pixel resolutie. Stereo speakers aan de voorzijde zorgen voor goed geluid. De accu heeft een inhoud van 4.800 mAh en biedt volgens Huawei voldoende vermogen om 8 uur film te kijken. Overige specificaties zijn een 1,6 GHz quad-core processor, een 5-megapixel camera, een 1-megapixel frontcamera. Net als de tegelijk aangekondigde MediaPad X1 (7-inch, dunner en belfunctionaliteit) draait de MediaPad M1 op Android 4.2 en Emotion UI 2.0. Emotion UI 2.0 is een interfaceschil bovenop Android 4.2. met extra functionaliteit, zoals bijvoorbeeld AirSharing (om snel media met andere apparaten te delen of om het toestel als afstandsbediening te gebruiken), Smart Reading (waarmee je direct een woord kan vertalen), Cloud+ (om bestanden online op te slaan), Phone Finder (waarmee je het toestel online kan traceren als je het kwijt bent geraakt) en een 'Smart Power Saving'-optie (waarmee apps in de achtergrond kunnen worden uitgeschakeld om accuduur te sparen).

Apparaat & afmetingen

De Huawei MediaPad M1 is een tablet met een gewicht van 329 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,5 x 12,1 x 0,8 centimeter. De Huawei MediaPad M1 is verkrijgbaar in de kleuren en wit.

Hardware

De Huawei MediaPad M1 draait op een 1.6 GHz ARM Cortex-A9 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 8,0\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de MediaPad M1 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Huawei MediaPad M1 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (4G) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Huawei MediaPad M1 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei MediaPad M1

Van de Huawei MediaPad M1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Huawei MediaPad M1 beschikbaar.

Specificaties Huawei MediaPad M1

Algemeen
ProductHuawei MediaPad M1
Aankondiging2014
VerkoopstartVerwacht in Q1
Design
Kleuren

Gewicht329 gram
Afmetingen215,0 x 121,0 x 8,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid4 core (max 1,6 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,0" (189 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet4G/LTE
VerbindingNee