Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.3
Opslag MB
Scherm4,5" (245 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Huawei Ascend P7 mini 1 Foto Huawei Ascend P7 mini 2 Foto Huawei Ascend P7 mini 3

Inleiding

De Huawei Ascend P7 mini is een smartphone met hetzelfde fraaie design als de voorgaande Huawei Ascend P6. De P7 mini heeft, zoals de naam al aangeeft, een kleiner display dan zijn voorganger: 4,5-inch in plaats van 4,7-inch. Dit display heeft een resolutie van 540 x 960 pixels (qHD). Daarnaast beschikt deze 'mini'-smartphone van Huawei over een 1,2GHz dual-core Qualcomm-processor (met 1GB RAM) en het Android 4.3 Jelly Bean-besturingssysteem met daarbovenop Huawei's Emotion UI 2.0 Lite-interfaceschil. Met de 5-megapixel camera aan de voorzijde kan je zelfportretten maken of videochatten. De 8-megapixel camera (met autofocus en LED-flitser) aan de achterzijde biedt de mogelijkheid direct een foto te maken als iedereen lacht. Navigeren is mogelijk dankzij support van aGPS/GPS en muziek luisteren is mogelijk via FM-radio en de geintegreerde muziekspeler. Wat betreft connectiviteit is de Ascend P7 zeer compleet: naast WiFi, Bluetooth 4.0 en DLNA worden ook NFC en 4G/LTE ondersteund, waardoor je snel data kan delen en altijd kan rekenen op snel mobiel internet onderweg. Let op: de Ascend P7 mini verschijnt in Nederland als de Huawei Ascend G6 4G. In mei 2014 volgde de officiŽle Huawei Ascend P7.

Apparaat & afmetingen

De Huawei Ascend P7 mini is een smartphone met een gewicht van 115 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,1 x 6,5 x 0,8 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 720 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 370 uur. De Huawei Ascend P7 mini is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Huawei Ascend P7 mini ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Ascend P7 mini kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de Huawei Ascend P7 mini kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Huawei Ascend P7 mini heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Huawei Ascend P7 mini bedien je middels een touchscreen. De Huawei Ascend P7 mini heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 5,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Huawei Ascend P7 mini is uitgerust met een TFT kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Huawei Ascend P7 mini draait op Android 4.3. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.3 Jelly Bean is, net als versies 4.0, 4.1 en 4.2, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Deze editie is net als versie 4.2 voorzien van Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Nieuw zijn echter 'restricted user profiles', waarmee ouders kunnen instellen wat hun kinderen mogen zien. Daarnaast wordt vanaf deze Android-editie standaard Bluetooth 4.0 en de energiezuinige Bluetooth SMART-technologie ondersteund. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.3. Voor Android 4.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Ascend P7 mini

Van de Huawei Ascend P7 mini staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Huawei Ascend P7 mini beschikbaar.

Specificaties Huawei Ascend P7 mini

Algemeen
ProductHuawei Ascend P7 mini
Aankondiging2014
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht115 gram
Afmetingen131,0 x 65,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,5" (245 ppi)
Resolutie960 x 540px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB