Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,5" (326 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Huawei Ascend D1 quad XL 1 Foto Huawei Ascend D1 quad XL 2

Inleiding

De Huawei Ascend D1 quad XL is smartphone met een 3V2 quad-core 1,4GHz processor, een helder 4,5-inch Toshiba IPS+ HD-display (1280 x 720 pixels) dat goed afleesbaar is in zonlicht en Dolby Mobile 3.0 Plus geluidsversterking met de Audience earSmart geluidsprocessor voor een optimale geluidskwaliteit.áDe Ascend D1 quad XL is slechts 64,9 millimeter breed, 11,5 millimeter dun en 145 gram zwaar. Volgens Huawei is het design "ge´nspireerd op een gestroomlijnde sportwagen". Verder beschikt het toestel over een 8-megapixel camera, een 1,3-megapixel frontcamera, een 1080p Full HD videorecorder, 8GB geheugen en een microSD-kaartslot. Huawei's smartphone draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Begin 2013 volgde de Huawei Ascend D2.

Apparaat & afmetingen

De Huawei Ascend D1 quad XL is een quad-core smartphone met een gewicht van 150 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,9 x 6,4 x 1,1 centimeter. De Huawei Ascend D1 quad XL is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Huawei Ascend D1 quad XL ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Ascend D1 quad XL kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Huawei Ascend D1 quad XL kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Huawei Ascend D1 quad XL heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Huawei Ascend D1 quad XL bedien je middels een touchscreen. De Huawei Ascend D1 quad XL heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Huawei Ascend D1 quad XL is uitgerust met een IPS kleurenscherm. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Huawei Ascend D1 quad XL draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Ascend D1 quad XL

Van de Huawei Ascend D1 quad XL staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Huawei Ascend D1 quad XL beschikbaar.

Specificaties Huawei Ascend D1 quad XL

Algemeen
ProductHuawei Ascend D1 quad XL
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht150 gram
Afmetingen129,0 x 64,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid4 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,5" (326 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB