Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.1
Opslag MB
Scherm5,5" (534 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto HTC U11 1 Foto HTC U11 2 Foto HTC U11 3 Foto HTC U11 4 Foto HTC U11 5 Foto HTC U11 6 Foto HTC U11 7 Foto HTC U11 8 Foto HTC U11 9 Foto HTC U11 10 Foto HTC U11 11 Foto HTC U11 12 Foto HTC U11 13 Foto HTC U11 14

Inleiding

De HTC U11 is het vlaggenschip van HTC voor 2017. De HTC U11 is op 16 mei 2017 geïntroduceerd en kwam in juni 2017 op de markt. Meest opvallende feature van de 5,5-inch Quad HD HTC U11 is de knijpbediening, HTC Edge Sense gedoopt. De bediening van de telefoon wordt hierdoor eenvoudiger. Zo kan je makkelijk een foto maken door in het toestel te knijpen. Ook een bericht versturen is makkelijker dan ooit: knijpen, bericht inspreken en verzenden. De knijpfunctionaliteit is zelfs aan te passen aan je eigen voorkeuren. Open je e-mail, favoriete game of app of kies een van de vele andere opties. Daarnaast geeft HTC Edge Sense je de mogelijkheid om acties te koppelen aan kort of lang knijpen voor nóg meer controle. Omdat HTC Edge Sense de daadwerkelijke druk van je knijpbeweging herkent, is deze ook te gebruiken onder nagenoeg elke omstandigheid, zelfs wanneer je handschoenen draagt of als het scherm nat is geworden. Op 2 november 2017 kondigde HTC een verbeterde versie van de HTC U11 aan, de HTC U11+. Dit toestel heeft een groter scherm, een grotere accu en betere camera's en geluid. Daarnaast introduceerde HTC de U11 Life een midrange toestel met kenmerken van de duurdere HTC U11 toestellen.

HTC U11 prestaties

De HTC U11 is de eerste telefoon ter wereld die draait op het Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform waaronder ook UFS 2.1 valt, wat een extreem snelle processor combineert met de snelste geheugenfunctie. De HTC U11 is verder uitgerust met 4GB RAM en 64GB geheugen. De HTC U11 beschikt ook over een vingerafdrukscanner voor extra privacy en veiligheid.

HTC U11 geluid

De HTC U11 introduceert de laatste versie van HTC USonic, dat nu Active Noise Cancellation combineert met de mogelijkheid om het geluid af te stellen op jouw persoonlijke gehoor. Door de ingebouwde microfonen in de oordoppen en de USB-C dataconnectiviteit brengen de USonic-oordoppen met behulp van sonartechnologie je binnenoor in kaart en stellen automatisch het geluidsprofiel af op jouw persoonlijke anatomie. Dit zorgt voor een persoonlijke en geoptimaliseerde luisterervaring, speciaal voor jou. Active Noise Cancellation is ook mogelijk, waardoor je geen last meer hebt van omgevingsgeluid, zodat je je kunt focussen op de muziek. De HTC BoomSound Hi-Fi Edition speakers hebben ook een upgrade gekregen. HTC heeft het design verbeterd om meer volume te kunnen genereren en de Dynamic Range Audio te verbeteren. Daarbij heeft de tweeter nu een akoestische kamer die ervoor zorgt dat de midden- en hoge tonen rijker klinken dan ooit tevoren. De speaker aan de onderkant heeft een woofer met een verbeterd magnetisch circuitdesign wat ervoor zorgt dat de bastonen luider, helderder en dieper klinken. Ook de de microfoons zijn verbeterd. HTC heeft vier optimaal geplaatste, omnidirectionele microfoontjes ingezet, die samen met de nieuwe Acoustic Focus-technologie onze beste 3D-audio-ervaring ooit bieden. De microfoons van de HTC U11 werken samen om audio vanuit elke richting op te nemen. Als je een video opneemt waarbij Acoustic Focus aan staat, is het ook mogelijk om op het geluid van een specifieke bron te focussen, door simpelweg de camera in te zoomen.

HTC U11 camera

De camera op de U11 heeft de hoogste DxOMark score ooit gekregen. De HTC U11 biedt een multi-assige, optische beeldstabilisatie en supersnelle autofocus. Hierdoor maakt de camera onder alle lichtomstandigheden goede en snelle foto's. De verbeterde (video)camera geeft een meer dynamisch belichtingsbereik, mét HDR boost, zonder vertraging. Andere nieuwe features zijn verbeterde witbalans, verminderde ruis en het perfect vastleggen van details. De HTC U11 introduceert verder Auto HDR Boost dat alle voordelen heeft van HDR, maar zonder vertraging. Foto’s en video’s gemaakt met HDR Boost zijn helderder en beter gebalanceerd doordat er meerdere foto’s worden gemaakt die de onder- en overbelichte delen eruit halen zonder het fotoproces te vertragen. De HTC U11 verbetert kleuren, legt nog meer details vast en haalt het beste uit elk shot. Bij het filmen gebruikt Temporal Noise Reduction automatisch informatie uit de vorige en volgende shots om ongewenst ruis te filteren en het meest heldere beeld weer te geven. De nieuwe frontcamera ten slotte combineert hoge resolutie, 16MP details met UltraPixel lichtgevoeligheid voor de beste selfies, ongeacht het tijdstip, overdag of in de nacht. Uiteraard maakt de frontcamera net zoals de hoofdcamera ook gebruik van HDR Boost en Active Noise Cancellation ruisonderdrukking.

HTC U11 persoonlijke assistent

Op de HTC U11 heeft – uiteraard – ook een eigen persoonlijke assistent: HTC Sense Companion. HTC Sense Companion is slimmer dan ooit: hoe langer je hem gebruikt, hoe meer hij leert over je dagelijkse routine en hoe beter hij je kan assisteren. Zo is HTC Sense Companion bijvoorbeeld slim genoeg om je te herinneren je oplader mee te nemen als hij weet dat je aan het einde van de dag nog een afspraak hebt. Het zorgt ervoor dat je telefoon altijd op optimale snelheid presteert door suggesties te doen voor het verwijderen van bestanden, maar beveelt daarnaast net zo makkelijk een restaurant aan het etenstijd geworden is[4]. Omdat HTC op de laatste versie van Android draait is ook Google Assistant standaard. Google Assistant staat je bij met navigatie, zoekopdrachten, taken plannen en entertainment.

Besturingssysteem HTC U11

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC U11

Van de HTC U11 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC U11 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het HTC U11 testoverzicht de test

Specificaties HTC U11

Algemeen
ProductHTC U11
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen153,9 x 75,9 x 7,9 mm
IP codering, IP67
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 835
Kloksnelheid8 core (max 2,5 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (534 ppi)
Resolutie1.440 x 2.560px
SchermsoortSuper LCD3
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C