Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,2" (424 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto HTC U Play - 32 GB 1 Foto HTC U Play - 32 GB 2 Foto HTC U Play - 32 GB 3

Inleiding

De HTC U Play is een 5,2-inch telefoon, die gelijktijdig is aangekondigd met de high-end HTC U Ultra. De HTC U Play is uitgerust met HTC Sense Companion. Deze persoonlijke vriend (aldus HTC) die constant van je leert, heeft een ingebouwde stemherkenning en reageert op jouw stem. Navigeer door je telefoon, neem telefoontjes op of weiger ze, snooze of stop je alarm, verstuur berichten of start handsfree navigatie. Hij weet hoe je bent en is zo gemaakt dat hij je steeds beter leert kennen.

HTC U Play geluid

Traditioneel besteedt HTC veel aandacht aan geluid. HTC Usonic analyseert de binnenzijde van je oren via een sonar-pulse en past zich helemaal aan jou aan. Minuscule microfoontjes luisteren naar de sonische reflectie in je oren, zowel links als rechts. Het optimaliseert je headset na analyse van de gereflecteerde tonen. Hierdoor hoor je nu de details die je eerder miste. Of je nu in een bibliotheek bent of op een feestje, je kunt je headset helemaal aanpassen aan het geluidsniveau om je heen.

Selfies HTC U Play

Op de HTC U Play schakel je eenvoudig tussen de 16-megapixel- en de UltraPixel-optie in de front-camera. Zo kun je kiezen tussen ongeëvenaarde lichtgevoeligheid met de UltraPixel - wat bijvoorbeeld ideaal is voor een diner bij kaarslicht - of de hoge resolutie van 16-megapixel wanneer je een echt grote plaat wilt schieten met ongekend veel details.

Besturingssysteem HTC U Play

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC U Play

Van de HTC U Play staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC U Play is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het HTC U Play testoverzicht de test

Specificaties HTC U Play

Algemeen
ProductHTC U Play - 32 GBHTC U Play - 64 GB
Aankondiging20172017
Verkoopstart20172017
Design
Kleuren

MassaNeeNee
Afmetingen146,0 x 72,9 x 8,0 mm 146,0 x 72,9 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIMnano-SIM
Accuvermogen2.500 mAh2.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0Android 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek Helio P10Mediatek Helio P10
Kloksnelheid8 core8 core
RAM3 GB4 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,2" (424 ppi)5,2" (424 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px1.080 x 1.920px
SchermsoortSuper LCDSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel16,0 megapixel
Aantal camera'sNeeNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-CUSB-C