Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7
Opslag MB
SchermOnbekend
CameraNee
Foto HTC Mondrian 1

Inleiding

De HTC Mondrian lekte eind september 2010 in een reclamevideo van de Amerikaanse provider AT&T. De HTC Mondrian is een full-touch smartphone met het Windows Phone 7-besturingssysteem. Meer informatie volgt.

>> Naschrift: de HTC 7 Trophy, die in oktober 2010 is onthuld, is uiteindelijk HTC's eerste Windows Phone 7-toestel in Nederland geworden.

Apparaat & afmetingen

De HTC Mondrian is een Windows Phone 7-smartphone met een onbekend gewicht. Over de afmetingen zijn nog geen gegevens bekend. De gebruikstijd van de hangt af van de mate van gebruik.

Bel- & datafuncties

De HTC Mondrian ondersteunt GSM 900 en 1800 MHz netwerken. Met de Mondrian kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Mondrian kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Mondrian heeft geen intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Mondrian heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. Deze HTC is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Mondrian is uitgerust met een TFT kleurenscherm (-1 kleuren). De HTC Mondrian draait op Windows Phone 7. Windows Phone 7 is in 2010 uitgebracht dit mobiele besturingssysteem van Microsoft is alleen geschikt voor smartphones met een touchscreen en een krachtige processor. Windows Phone 7 biedt directe integratie met andere bekende Microsoft-diensten, zoals Zune, Windows Marketplace, Xbox LIVE, Bing en Hotmail.

Prijzen en beoordelingen HTC Mondrian

Van de HTC Mondrian staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de HTC Mondrian beschikbaar.

Specificaties HTC Mondrian

Algemeen
ProductHTC Mondrian
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
AfmetingenOnbekend
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
OpslagOnbekend + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB