Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm4,3" (342 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC First 1 Foto HTC First 2 Foto HTC First 3 Foto HTC First 4

Inleiding

De HTC First is de eerste smartphone met de nieuwe Facebook Home-interface. Middels de Cover Feed-functie in deze interface zie je direct op je homescreen feeds van berichten en foto's die je Facebook-vrienden hebben gepost. Een foto of bericht is snel te liken door er op te dubbelklikken Tevens krijg je meteen notificaties van events, gemiste oproepen, sms'jes en Facebook-updates op je homescreen via Instant Updates & Alerts. Chatten met Facebook-contacten is mogelijk terwijl je een andere app gebruikt dankzij de Chat Heads-optie. Tot slot biedt Facebook Home een App Launcher. Hiermee is je Facebook-status in een handomdraai bij te werken met één tap op het scherm. Ook kan je je favoriete apps bijwerken en vanuit één locatie opstarten. Naast de Facebook Home-interface is de HTC First voorzien van een 4,3-inch SuperLCD3 HD-display, Android 4.1 Jelly Bean, een 1GHz dual-core processor, 16GB geheugen, een 5-megapixel camera, een 1,6-megapixel webcam/frontcamera en een 3,5mm audiopoort. Video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen. De HTC First ondersteunt 4G/LTE, 3G/HSDPA, WiFi en Bluetooth 4.0. NFC is optioneel.

Apparaat & afmetingen

De HTC First is een Facebook Home-telefoon met een gewicht van 124 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 12,6 x 6,5 x 0,9 centimeter. De HTC First is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, blauw en wit.

Bel- & datafuncties

De HTC First ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de First kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de HTC First kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC First heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC First bedien je middels een touchscreen. De HTC First heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,6 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC First is uitgerust met een Super LCD3 kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Super LCD2 en LCD3 zijn weer verbeterde versies van Super LCD. Dit scherm heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC First draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC First

Van de HTC First staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC First is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,7. Lees in het HTC First testoverzicht de testen

Specificaties HTC First

Algemeen
ProductHTC First
Aankondiging2013
VerkoopstartVerwacht in Q3
Design
Kleuren

Gewicht124 gram
Afmetingen126,0 x 65,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Kloksnelheid2 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (342 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortSuper LCD3
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,6 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB