Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 6.0
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC Desire 530 1 Foto HTC Desire 530 2 Foto HTC Desire 530 3 Foto HTC Desire 530 4 Foto HTC Desire 530 5 Foto HTC Desire 530 6

Inleiding

De HTC Desire 530 is in februari 2016 op het MWC 2016 aangekondigd. Elk afzonderlijk exemplaar van de Desire 530 is dankzij het nieuwe 'micro splash'-design uniek (evenals bij de gelijktijdig aangekondigde HTC Desire 825). Bij het ontwerp is door het design-team van HTC een verfproces toegepast waarbij ieder toestel op een verschillende manier is behandeld. Speciaal ontworpen verfopzetstukken en instellingen die de druk en de dikte van de verf regelen geven elke telefoon een geheel eigen patroon. Verder beschikt de HTC Desire 530 over meer dan 25.000 verschillende thema’s die je in staat stellen het kleurthema en het achtergrondscherm aan te passen op basis van jouw favoriete foto's.De 5 megapixel front-camera zorgt ervoor dat foto's snel en gemakkelijk vastgelegd kunnen worden. Met de Auto Selfie- en Voice Selfie-modus kun je een foto nemen zonder een knop te hoeven aanraken, waardoor je je volledig kunt richten op de perfect genomen selfie. De HTC Desire 530 is voorzien van een 8 megapixel camera. Wanneer de omgeving geen optimale condities biedt voor het maken van foto’s, zorgt de BSI-sensor voor betere prestaties bij weinig licht. Met de burst shot-functie neem je zeer snel achter elkaar foto's om snel bewegende onderwerpen op de gevoelige plaat vast te leggen. Met sweep panorama maak je professioneel uitziende landschapsfoto’s. De toestellen worden geleverd met Google Photo. Hierdoor heb je meer ruimte op het toestel en onbeperkte opslagruimte voor je foto’s en video's.De HTC Desire 530 is verder voorzien van een 1,1 GHz Qualcomm Snapdragon 210 quad-core processor met 2 GB RAM. De HTC Desire 530 heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). De HTC Desire 530 is verkrijgbaar in de kleuren grijs en wit.

Specificaties

De HTC Desire 530 is voorzien van een 1,1 GHz Qualcomm Snapdragon 210 quad-core processor met 2 GB RAM. De HTC Desire 530 heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). Het vermogen van de accu bedraagt 2.200 mAh. Met de Desire 530 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 5,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC Desire 530 is uitgerust met een Super LCD-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. De HTC Desire 530 is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs,wit.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Desire 530 draait op Android 6.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android M (of Android 6.0 Marshmallow)  is vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie). In Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Prijzen en beoordelingen HTC Desire 530

Van de HTC Desire 530 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Desire 530 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,0. Lees in het HTC Desire 530 testoverzicht de testen

Specificaties HTC Desire 530

Algemeen
ProductHTC Desire 530
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht140 gram
Afmetingen146,9 x 70,9 x 8,3 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 210
Kloksnelheid4 core (max 1,1 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB