Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm5,0" (441 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC Butterfly 1 Foto HTC Butterfly 2 Foto HTC Butterfly 3 Foto HTC Butterfly 4 Foto HTC Butterfly 5

Inleiding

De HTC Butterfly is een quad-core Android 4.1-smartphone met een 5-inch Full HD SuperLCD3 touchscreen (1920 x 1080 pixels) van het krasbestendige Gorilla Glass 2. Het toestel biedt 2GB RAM en 16GB opslaggheugen (uitbreidbaar middels microSD en daarnaast krijg je twee jaar gratis 25GB Dropbox-geheugen). De Butterfly ondersteunt 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 4.0, aGPS en DLNA en maakt gebruik van microSIM. Dankzij de geintegreerde Beats Audio-technologie biedt de Butterfly de beste audiokwaliteit. Bijzonder zijn vooral de camerafunctionaliteiten: het toestel heeft een 8-megapixel camera (met LED-flitser en 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 2,1-megapixel frontcamera (waarmee je kan videochatten in 1080p Full HD-kwaliteit). De camera beschikt over een ultragroothoeklens om zo veel mogelijk mensen in beeld te krijgen en de frontcamera is voorzien van een automatische timer om de beste zelfportretten te maken. Dankzij de BSI-sensor maak je met de camera ook goede opnames in situaties met weinig licht. Verder beschikt de camera over de functionaliteiten VideoPic (waarmee je een 6-megapixel foto kan maken tijdens de opname van een HD-video), Smart Flash (vijf verschillende instelbare flitsniveau's, afhankelijk van de afstand tot het gefotografeerde subject), een continu-modus (die met één druk op de toets te activeren is), een slow motion-modus (zoals voor video-opnames als videovertoningen) en videostabilisatie. De HTC Butterfly is uitgevoerd in het zwart met een rode rand. Dit toestel is opgevolgd door de HTC Butterfly S. In 2014 volgde de HTC Butterfly 2.

Apparaat & afmetingen

De HTC Butterfly is een quad-core Android-smartphone met een gewicht van 140 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 14,3 x 7,1 x 0,9 centimeter. De HTC Butterfly is verkrijgbaar in de kleuren rood en zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Butterfly ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Butterfly kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Butterfly kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Butterfly heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Butterfly bedien je middels een touchscreen. De HTC Butterfly heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 2,1 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC Butterfly is uitgerust met een Super LCD3 kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Super LCD2 en LCD3 zijn weer verbeterde versies van Super LCD. Dit scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Butterfly draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Butterfly

Van de HTC Butterfly staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de HTC Butterfly beschikbaar.

Specificaties HTC Butterfly

Algemeen
ProductHTC Butterfly
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht140 gram
Afmetingen143,0 x 71,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.020 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (441 ppi)
Resolutie1.920 x 1.080px
SchermsoortSuper LCD3
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,1 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB