Interessant:

Handspring Prism review


Geen foto
Gearchiveerd

Inleiding

De Handspring Visor Prism is de eerste kleuren PDA van Handspring. In deze korte specificatie review bekijken we de mogelijkheden en de specificaties van de Prism:

Apparaat & afmetingen

De Handspring Prism is een pda-organiser met een gewicht van 194 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,20 x 7,70 x 2,10 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Handspring bestaat uit een Motorola Dragonball VZ processor met een kloksnelheid van 33 MHz. De Handspring Prism heeft 1 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern Springboard geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van seriele kabel of USB kabel overzetten van en naar je PC. Deze Handspring heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

De Prism heeft geen ingebouwde mp3-speler. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

De Handspring Prism is uitgerust met een LCD kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 160 x 160 pixels. De Handspring Prism draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Handspring Prism

Van de Handspring Prism staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Handspring Prism beschikbaar.

Specificaties Handspring Prism

Algemeen
ProductHandspring Prism
Aankondiging2001
Verkoopstart2001
Design
Kleuren

Gewicht194 gram
Afmetingen122,0 x 77,0 x 21,0 mm